Laatste nieuws:

13 maart 2024 08:48

Sjoerd van de Velde managing director EMEA Briggs & Stratton

Met onmiddellijke ingang is Sjoerd van de Velde aangesteld als managing director EMEA bij Briggs & Stratton. Het bedrijf is naar eigen zeggen de grootste producent van motoren voor gras- en tuinmachines, grond- en bodemmachines en bouwmachines ter wereld. Bovendien ontwerpt, produceert en distribueert de van oorsprong Amerikaanse onderneming lithium-ion-accu’s, noodstroomaggregaten en energieopslagsystemen.

'
1/1
Meer over
Personen
Van de Velde gaat alle divisies - Turf & Consumer Products, Power, Service en Electrification - leiden. "Sjoerd van de Velde is een ervaren leider en weet hoe hij groei kan realiseren. Hij is dan ook geknipt voor deze functie. Dé ideale persoon om onze ambitieuze groeiplannen in EMEA waar te maken en onze transformatie van motorfabrikant tot gediversifieerde aanbieder van aandrijfsystemen te bevorderen", aldus Tom Rugg, senior vice president en president Power & Energy Solutions bij Briggs & Stratton.

 

Nieuw hoofdstuk

Van de Velde heeft 25 jaar ervaring op het gebied van complexe salesnetwerken en strategische planning. Hij ging in 2018 aan de slag bij Briggs & Stratton als senior sales director Turf & Consumer Products voor EMEA en werd in 2022 benoemd tot managing director van die divisie. Van de Velde blijft voor zijn nieuwe functie werken vanuit Briggs & Strattons vestiging in Roermond, Nederland. "Ik ben enorm enthousiast om aan dit nieuwe hoofdstuk bij Briggs & Stratton te beginnen. Ik kijk er heel erg naar uit om samen met een getalenteerd team de missie van het bedrijf te verwezenlijken en om producten en diensten van topkwaliteit aan onze klanten te leveren."

 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb