Laatste nieuws:

3 februari 2020 13:48

Renate Pilz geëerd met Orde van Verdienste Bondsrepubliek Duitsland

Voor haar uitzonderlijke ondernemerskwaliteiten en sociale betrokkenheid, kreeg Renate Pilz op 23 januari 2020 de Orde van Verdienste van de Bondsrepubliek Duitsland. Pilz leidde van 1994 tot 2018 de gelijknamige Duitse onderneming.

'
1/1
Meer over
Personen

De prijs is uitgereikt door Nicole Hoffmeister-Kraut, de minister van Economie van Baden-Württemberg. In haar toespraak benadrukte de minister de waardeoriëntatie en het verantwoordelijkheidsgevoel van Pilz. "Hiermee heeft ze herhaaldelijk een impact gehad buiten het bedrijf. Onze huidige tijd van onrust in het bijzonder heeft rolmodellen zoals Renate Pilz nodig, zowel zakelijk als sociaal. Renate Pilz was niet bang voor het onbekende. Ze liet zien hoe moed en een bereidheid om risico's te nemen, hard werken en doorzettingsvermogen tot succes leiden. Een strategisch oog voor het bedrijf was net zo belangrijk voor haar als haar hart voor de werknemers."


In 1994 kreeg Pilz de leiding over het bedrijf en stimuleerde internationale expansie. Met oplossingen voor veilige automatiseringstechniek groeide Pilz onder haar leiding uit tot een wereldwijd toonaangevende onderneming op het gebied van beveiligingsrelais. Eind 2017 heeft ze de leiding van het bedrijf overgedragen aan haar kinderen Susanne Kunschert en Thomas Pilz.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb