Laatste nieuws:

14 juni 2018 12:52

Bert-Jan Woertman is Campus Directeur van Brainport Industries Campus

Bert-Jan Woertman is per 1 september 2018 aangesteld als Campus Directeur van de Brainport Industries Campus (BIC). Hij is de eerste die deze nieuwe functie gaat vervullen. Woertman is op dit moment commercieel directeur van de Campus van de Technische Universiteit Eindhoven.

Ferdinand Gremmen van VOF BIC (links) en Bert-Jan Woertman (foto: Bram Saeys)'
Ferdinand Gremmen van VOF BIC (links) en Bert-Jan Woertman (foto: Bram Saeys)
1/1
Meer over
Personen
“We zijn zeer verheugd met Bert-Jan als versterking van het team”, licht Ferdinand Gremmen, directeur SDK Vastgoed, namens VOF BIC toe. “Hij heeft een uitstekend track record om het commerciële gezicht en eindverantwoordelijk voor de exploitatie van de campus te worden. Bovenal is het iemand die de campus filosofie vanuit zijn genen uitdraagt.”

High Tech Campus
Woertman (1971) begon zijn carrière, na een studie psychologie in Groningen, bij Philips. Daarna werkte hij in diverse rollen bij de High Tech Campus Eindhoven. Woertman is daarnaast mede-oprichter van HighTechXL en heeft zitting in de raad van toezicht van WIJeindhoven.

“Op de BIC bundelt de hightech maakindustrie haar krachten om de internationale positie te versterken. Een fantastische gezamenlijke ambitie en uitdaging,” vertelt Woertman. “Tegenwoordig ontstaan innovaties vooral in kruisverbanden tussen grote en kleine bedrijven en kennisinstellingen. Ontmoeting en samenwerking spelen daarin een grote rol. Dat is precies de omgeving waar mijn krachten het beste tot hun recht komen. De BIC is erop ingericht om samenwerking te faciliteren en stimuleren en mijn rol zal het dus zijn om dat voor elkaar te krijgen.”

Knappe koppen en slimme handen
Woertman benadrukt dat de regio er naast de TU/e Campus, High Tech Campus Eindhoven en de Automotive Campus weer een belangrijke magneet bij heeft. “In functie is BIC dus duidelijk aanvullend. Het wordt zeker geen traditionele verzameling van bedrijven en kennisinstellingen op één locatie. De kracht zit 'm erin dat de knappe koppen en slimme handen bij elkaar komen. Dat het recente onafhankelijke onderzoek van Buck Consultants de BIC nu al heeft opgenomen in de lijst van relevante Nederlandse campussen, is voor ons een bewijs van de kracht van die keuze.”

Woertmans verleden bij zowel High Tech Campus als TU/e Campus zal de verbinding tussen de verschillende campussen en de hightech spelers in de regio en daarbuiten vergemakkelijken. “Dat zie ik als een belangrijke voorwaarde voor het succes van de BIC en de groei van de regio. Het succes van Brainport Eindhoven is het succes van samen. En dat blijft ook in deze nieuwe rol een belangrijke drijfveer voor mij.”

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb