Laatste nieuws:

3 april 2024 08:57

Overname DESTACO door Stabilus Groep afgerond

DESTACO komt definitief in handen van de Stabilus Groep. De oktober vorig jaar getekende koopovereenkomst is door de relevante overname- en mededingingsautoriteiten akkoord bevonden. De overname van de Amerikaanse onderneming in mechanische, hydraulische en pneumatische spanmiddelen en (robot)grijpers past in de STAR2030-langetermijnstrategie van Stabilus.

'
1/1
Meer over
Bedrijven
"Met ons uitgebreide aanbod van intelligente bewegingstechnologieën willen we onze omzet tegen 2030 jaarlijks verhogen tot twee miljard euro. Als onderdeel van onze strategie STAR 2030 streven we er ook naar om ons industrieel bedrijf uit te breiden bij voortdurende groei. Samenwerking met DESTACO is hierbij een belangrijke stap", aldus Stabilus-ceo dr. Michael Büchsner. Lees hier meer over de eerdere overnames van Stabilus in de aankondiging van de overname-overeenkomst.

Beweging

Het productaanbod van beide partijen wordt gezien als aanvullend. De producten van de Stabilus Groep maken gecontroleerde bewegingen en nauwkeurige trillingsisolatie mogelijk. de kracht Destaco ligt bij spanmiddelen, grijpers, end-of-arm-gereedschappen voor robotica en indexers voor automatisering. Volgens Büchsner kan een fabrikant met de gecombineerde technologie de productiviteit van de productielijnen verbeteren. Dat past volgens hem in de megatrend industriële automatisering. En die beweging wint alleen maar aan de belang nu de klassieke industrielanden productie zien terugkomen.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb