Laatste nieuws:

, 17 oktober 2023 19:49

Stabilus neemt DESTACO over

Stabilus SE neemt DESTACO over van Dover Corporation, Dat is in elk geval de bedoeling als de mededingingsautoriteiten daar niet voor gaan liggen. Ook moeten nog ‘bepaalde lokale transacties’ zijn afgerond . De overname moet zijn definitieve beslag krijgen in de eerste helft van 2024. Het personeelsbestand en de individuele locaties worden volledig overgenomen en DESTACO gaat verder als een onafhankelijk merk onder de paraplu van Stabilus.

'
1/1
DESTACO, opgericht in 1915, heeft zijn hoofdkantoor in Auburn Hills, Michigan, VS. De pakweg 650 weknemers op 13 locaties in de VS, Europa, India, China en Thailand wisten in 2022 een omzet van USD 123 miljoen binnen te halen. Het kernassortiment van het bedrijf omvat klemsystemen, grijpsystemen, systemen voor lineaire positionering zoals indexeringstransporteurs, roterende positioneringen en robotgereedschap, bijvoorbeeld grijpsystemen voor eindeffectors. Het bedrijf levert onder andere aan de verpakkings-, consumentengoederen-, lucht- en ruimtevaart-, en automobielindustrie, aan de biowetenschappen en nucleaire technologie.

Motion control

Michael Büchsner, ceo van Stabilus: "DESTACO is een bedrijf met meer dan honderd jaar traditie en heeft een sterke positie in de groeimarkt van industriële automatisering. Deze megatrend zal verder worden versterkt door een verplaatsing van productielocaties van opkomende landen terug naar geïndustrialiseerde landen, vooral omdat het tekort aan geschoolde arbeidskrachten daar betekent dat productieprocessen verder moeten worden geautomatiseerd. Dit is precies waar de kerncompetentie van DESTACO ligt: het nauwkeurig grijpen, fixeren, plaatsen, verplaatsen en herpositioneren van werkstukken in een productie-installatie. De producten van DESTACO helpen klanten om hun productiviteit aanzienlijk te verhogen. Daarmee vormen ze een perfecte aanvulling op ons productassortiment. We kijken ernaar uit om DESTACO onder de paraplu van Stabilus te verwelkomen en samen verder te groeien tot een van 's werelds toonaangevende bedrijven op het gebied van motion control-oplossingen."

STAR 2023

De aangekondigde overname noemt Stabilus een een belangrijke volgende stap in de gerichte implementatie van hun langetermijnstrategie, STAR 2030. Die heeft als doel de business unit Industrial te versterken en een 50-procent omzetverdeling tussen de business units Automotive en Industrial te bereiken.
Stabilus heeft de afgelopen jaren al verschillende overnames gedaan. In 2016 werden ACEHAHN GasfedernFabreeka en Tech Products over genomen van SKF. Dit werd in 2019 gevolgd door de overname van General Aerospace, een leverancier van motion control-oplossingen voor de vliegtuigindustrie, en CLEVERS en Piston, fabrikanten van gasveren en dempers gevestigd in respectievelijk Zuid-Amerika en Turkije. In 2021 nam Stabilus een minderheidsbelang in de Italiaanse Cultraro Group, die gespecialiseerd is in kleinformaat motion control-oplossingen, en breidde dit belang uit tot 60 procent in juli 2023. Als onderdeel van haar digitaliseringsstrategie is Stabilus in 2021 ook een strategisch partnerschap aangegaan met een minderheidsbelang in het Duitse Synapticon GmbH, dat gespecialiseerd is in compacte en geïntegreerde elektronica voor bewegingsbesturing.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (8)

28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Katthedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden