Laatste nieuws:

25 maart 2024 17:10

Focus op elektrificatie en automatisering werpt vruchten af voor Batenburg

Batenburg Techniek laat weten het vorig jaar ”uitstekend” te hebben gedaan. De opbrengsten stegen naar EUR 345 miljoen van EUR 303 miljoen een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat vóor rentelasten, belasting en afschrijvingen (EBITA) steeg van EUR 27,8 miljoen in 2022 naar EUR 30,2 miljoen. Met dank aan de strategische focus op ‘Automation en Electrification’, zo laat het bedrijf weten.

'
1/1
Meer over
Bedrijven
"De energietransitie biedt enorme kansen voor ons bedrijf en onze klanten", zegt ceo Ralph van den Broek. "Door ons te richten op technologie als oplossing versnellen we de elektrificatie en automatisering van processen. Op die manier leveren we een cruciale bijdrage aan het realiseren van een toekomstbestendige wereld. Onze resultaten bewijzen dat onze strategische keuzes de juiste zijn en motiveren ons om op deze weg verder te gaan."

Automatisering

Batenburg Techniek ziet een belangrijke rol voor zichzelf weggelegd in de energietransitie door de elektrificatie en automatisering van processen en systemen, het uitbreiden van de energie-infrastructuur en verduurzaming van vastgoed. De belangrijkste impact wordt gemaakt via projecten bij klanten. Denk bijvoorbeeld aan automatiseringsoplossingen voor efficiëntere, veiligere en duurzamere processen in de industrie, watersector en infrastructuur.

Positieve impact

In 2019 was bij 46 procent van de projecten sprake van positieve impact. Die impact wordt gemeten, zo zegt het bedrijf, door de projecten te classificeren langs de lijn van de Sustainable Development Goals, SDG's van de Verenigde Naties. In 2023 steeg het aandeel van de projecten met een positieve impact naar 68 procent en in 2030 moet minimaal driekwart van alle projecten een positieve impact hebben.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb