Laatste nieuws:

25 maart 2024 16:59

Schneider Electric werkt samen met NVIDIA aan AI-datacenterontwerp

Nu AI-applicaties steeds meer terrein winnen in verschillende sectoren, is de behoefte aan rekenkracht exponentieel gestegen. Dat heeft zijn effect op het ontwerp en de exploitatie van datacenters, die efficiënt met energie moeten opspringen maar ook schaalbaar moeten zijn. Schneider Electric werkt samen met NVIDIA aan het optimaliseren datacenterinfrastructuur voor edge artificial intelligence (AI) en digital twin-technologie.

'
1/1
Meer over
Bedrijven
De samenwerking tussen Schneider Electric en NVIDIA moet leiden tot openbaar beschikbare referentieontwerpen voor AI-datacenters. Die ontwerpen moeten fungeren als nieuwe benchmarks voor gebruik van AI binnen datacenter-ecosystemen. In de eerste fase van de samenwerking komt Schneider Electric met referentieontwerpen.

Computing clusters

De ontwerpen worden op maat ontwikkeld voor NVIDIA accelerated computing clusters voor dataverwerking, engineeringsimulatie, elektronische ontwerpautomatisering, computerondersteunde medicijnontwikkeling en generatieve AI. Hierbij wordt extra aandacht besteed aan distributie met hoog vermogen, vloeistofkoeling en besturingen voor eenvoudige inbedrijfstelling en betrouwbare werking voor rekenclusters met extreme dichtheid. Door de samenwerking wil Schneider Electric eigenaren en beheerders van datacenters voorzien van de tools en middelen die nodig zijn om nieuwe AI-oplossingen naadloos te integreren in hun infrastructuur, de efficiëntie van de implementatie te verbeteren en een betrouwbare werking gedurende de levenscyclus te garanderen.

AVEVA en NVIDIA Omniverse

Behalve de referentieontwerpen voor datacenters zal Schneider-dochter AVEVA haar digital twin-platform koppelen aan NVIDIA Omniverse. Hierdoor ontstaat er een uniforme omgeving voor virtuele simulatie en samenwerkingen. Deze integratie maakt een goede samenwerking tussen ontwerpers, ingenieurs en belanghebbenden mogelijk, wat het ontwerpen en implementeren van complexe systemen versnelt en de time-to-market en kosten verlaagt.

Innovation Summit

In samenwerking met NVIDIA is Schneider Electric van plan om nieuwe gebruiksscenario's en toepassingen in verschillende sectoren te verkennen en haar visie op het stimuleren van positieve verandering en het vormgeven van toekomstige technologieën verder uit te bouwen. Meer informatie volgt tijdens de Innovation Summit van Schneider Electric in Parijs op 3 april aanstaande.

 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb