Laatste nieuws:

25 januari 2024 16:13

Wibu Systems bestaat 35 jaar

Wibu Systems, actief in cybersecurity en softwarelicentiebeheer bestaat dit jaar 35 jaar. Marcellus Buchheit, medeoprichter van Wibu Systems AG, president en ceo van Wibu-Systems USA: "35 jaar geleden was het basisprincipe van Wibu-Systems gebaseerd op het concept van softwarebescherming, belichaamd in een WibuKey-licentie die was opgeslagen in een beveiligde dongle met parallelle poort.”

Het door Marcellus Buchheit (links) en Oliver Winzenriet opgerichte Wibu-Systems bestaat 35 jaar.'
Het door Marcellus Buchheit (links) en Oliver Winzenriet opgerichte Wibu-Systems bestaat 35 jaar.
1/1
Meer over
Bedrijven
Dat basisprincipe is eigenlijk niet veranderd, maar wel geëvolueerd naar een CodeMeter-licentie in een veilige cloudcontainer. Dankzij een duidelijke technologische visie en ‘Security Made in Germany', worden de producten wereldwijd gerespecteerd om hun betrouwbaarheid en duurzaamheid. De gecentraliseerde controle van alle kritieke processen en beslissingen komen uit het hoofdkantoor van Wibu-Systems in het Duitse Karlsruhe.

Positief effect

De gestroomlijnde aanpak heeft naar eigen zeggen ook een flink positief effect gehad op de kwaliteitsprocessen, inclusief de ecologische voetafdruk. Lang voor de wijdverspreide aandacht voor klimaatbewuste beslissingen, was het management van het bedrijf al bezig zich aan te passen aan wereldwijde normen. Verschillende aspecten zijn opnieuw te bedenken, zoals stuklijsten voor hardwareproducten, logistieke verpakkingsoplossingen en duurzame energiealternatieven voor het nieuwe hoofdkantoor.

'Veilige digitale toekomst'

Wibu-Systems blijft de bestaande technologie ondersteun, die blijft beschikbaar en wordt bijgewerkt. Klanten kunen er ook voor kiezen mee te evolueren en profiteren van geavanceerde beveiligingsoplossingen. Oliver Winzenried, ceo en medeoprichter van Wibu-Systems AG: "Terwijl we onze reis naar een veilige digitale toekomst voortzetten, mogen we niet vergeten dat echte innovatie geen grenzen kent. Samen staan we in de voorhoede van technologische uitmuntendheid en beschermen we de innovaties die morgen vormgeven. Laat onze collectieve toewijding het vuur van de vooruitgang aanwakkeren en moge onze nalatenschap er een zijn van onwrikbare toewijding aan veiligheid, empowerment en een wereld waarin digitale mogelijkheden grenzeloos zijn."

Oliver Winzenried (right) and Marcellus Buchheit (left) - co-founders of Wibu-Systems

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb