Laatste nieuws:

22 januari 2024 16:25

En dat is vier

SKF is voor vierde achtereenvolgende jaar bekroond met een Platinum Medal door EcoVadis, dat duurzaamheidsbeoordelingen in toeleverketens uitvoert.

'
1/1
Meer over
Bedrijven
EcoVadis beoordeelde 21 duurzaamheidscriteria verdeeld over vier hoofdthema's: milieu, arbeid en mensenrechten, ethiek en duurzame inkoop. De sterke punten van SKF volgends de beoordeling zijn onder andere beleid, rapportage, het beheersysteem voor broeikasgassen (BKG) en een flinke ‘koolstofreductie'-ambitie met goedgekeurde, wetenschappelijk onderbouwde doelen.

Trots

Magnus Rosén, Hoofd Duurzaamheid bij SKF, zegt: "We zijn er trots op dat we voor het vierde achtereenvolgende jaar de EcoVadis Platinum Medal hebben gekregen. Deze beoordeling weerspiegelt niet alleen de ambitieuze doelen die we onszelf en de waardeketen hebben gesteld, maar ook hoe duurzaamheid in het hart van SKF zit, verankerd in ons doel, onze strategie en in ons streven om wereldwijd een positieve impact te hebben op de hele organisatie."

Basis

EcoVadis' duurzaamheidsbeoordelingen voor bedrijven zijn gebaseerd op internationale duurzaamheidsstandaarden, zoals de Ten Principles of the UN Global Impact van de VN, de conventies van de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO), de Global Reporting Initiative (GRI) standaarden en de ISO26000-norm (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen). De beoordelingen bieden een op bewijs gebaseerde analyse van de prestaties en een stappenplan voor voortdurende verbetering.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb