Laatste nieuws:

31 oktober 2023 09:43

B&R krijgt Oostenrijkse klimaatprijs

B&R heeft uit handen van Leonore Gewessler, de Oostenrijkse minister van Klimaatbescherming, de klimaaktiv-prijs ontvangen. De Oostenrijkse automatiseerder krijgt de prijs voor het warmtepompsysteem in de printplatenfabriek in Eggelsberg. Hiermee wordt 1 800 MWh aardgas per jaar bespaart – het verbruik van 150 tot 200 huishoudens – en dat scheelt weer 450 ton op de ‘carbon footprint’.

Leonore Gewessler, de Oostenrijkse minister van Klimaatbescherming overhandigt de klimaaktiv-prijs aan Robert Perperschlager, B&R Global Operations Development-manager (links) en Franz Baischer, B&R Sustainability-specialist Health, Safety and Environment. (Foto: Peter Griesser)'
Leonore Gewessler, de Oostenrijkse minister van Klimaatbescherming overhandigt de klimaaktiv-prijs aan Robert Perperschlager, B&R Global Operations Development-manager (links) en Franz Baischer, B&R Sustainability-specialist Health, Safety and Environment. (Foto: Peter Griesser)
1/1
Meer over
Bedrijven
"Als toonaangevend bedrijf op het gebied van machine- en fabrieksautomatisering ondersteunen we onze klanten bij het optimaliseren energiezuiniger maken van hun processen", legt Robert Perperschlager, B&R Global Operations Development-manager, uit. "Tegelijkertijd willen we als industrieel bedrijf met meer dan 3.000 werknemers in Oostenrijk de decarbonisatie binnen ons eigen bedrijf snel stimuleren. Daarom zijn we erg blij met de prijs voor ons project, dat aantoont dat de industriële warmtepomp het economisch en ecologisch meest zinvolle alternatief is voor gas in het lage temperatuurbereik."

Verwarming en koeling

Het warmteterugwinningssysteem gebruikt de afvalwarmte van het eigen proces van het bedrijf voor klimaatvriendelijke verwarming en koeling van de 15.500 vierkante meter productie- en kantoorruimte. Eventueel benodigde extra elektriciteit is afkomstig van duurzame bronnen, maar voornamelijk van de eigen zonnepanelen op het hoofdkantoor in Eggelsberg.
"Al bij de opening van de ABB innovatie- en onderwijscampus van B&R in 2022, was het al een van de grootste fotovoltaïsche systemen in Oostenrijk et 1800 kilowattpiek; in de volgende uitbreidingsfase zal het worden uitgebreid tot 3200 kilowattpiek. Op dit moment bestaat iets minder dan een derde van ons wagenpark uit elektrische voertuigen en tegen 2030 zullen we volledig overstappen op e-motoren. De infrastructuur hiervoor is al aangelegd met 60 e-laadstations in de ondergrondse parkeergarage", zegt Perperschlager.

 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb