Laatste nieuws:

, 19 juli 2022 11:37

Nieuwe innovatie- en opleidingscampus bij B&R-hoofdkantoor

ABB heeft 100 miljoen euro geïnvesteerd in de uitbreiding van het hoofdkantoor van B&R in het Oostenrijkse Eggelsberg met een nieuwe innovatie- en opleidingscampus voor machine- en fabrieksautomatisering wereldwijd. Naar verwachting levert de campus die op 11 juli is geopend zo’n 1.000 extra hoogtechnologische banen op.

ABB heeft 100 miljoen euro geïnvesteerd in de uitbreiding van het hoofdkantoor van B&R in het Oostenrijkse Eggelsberg met een nieuwe innovatie- en opleidingscampus.'
ABB heeft 100 miljoen euro geïnvesteerd in de uitbreiding van het hoofdkantoor van B&R in het Oostenrijkse Eggelsberg met een nieuwe innovatie- en opleidingscampus.
Rechts
1/2

Gezamenlijk beslaan campus en hoofdkantoor nu meer dan 100.000 m². Hiermee is het naar eigen zeggen een van de grootste locaties voor geïntegreerde productie, onderzoek en opleiding in Midden-Europa, met momenteel ongeveer 2.400 werknemers. De uitbreiding zal ook ruimte vrijmaken die als extra productiecapaciteit zal dienen om aan de stijgende vraag naar B&R-producten te voldoen.

 

Open innvatiehub

De innovatie- en opleidingscampus zal fungeren als een open innovatiehub, waar B&R nauw zal samenwerken met internationale klanten, bedrijven en start-ups uit de hele regio, en met onderzoeks- en onderwijsinstellingen om samen automatiseringsoplossingen te ontwikkelen en de talenten op te leiden die nodig zijn voor de fabrieken van de toekomst.

 

B&R-directeur Jörg Theis: "Onderwijs zal de hoogste prioriteit krijgen op de campus. Onze Automation Academy zal jaarlijks inspiratie- en opleidingsmogelijkheden bieden aan tot 4.000 studenten, leerlingen, experts van klanten en werknemers van over de hele wereld." Het plan is duaal onderwijs op universitair niveau aan te bieden in samenwerking met instellingen voor hoger onderwijs.

 

‘Near-‘ of ‘reshoren'

Campusinnovaties rond kunstmatige intelligentie en machine- en fabrieksautomatisering zullen een essentiële rol spelen bij het ontsluiten van het potentieel van de industriële productie van de toekomst - in sectoren als elektronica, e-mobiliteit, voeding en drank, recycling, logistiek, of landbouw. Zij zullen de productiviteit en flexibiliteit verhogen en klanten helpen duurzamer te worden en dichter bij hun eindmarkten te produceren. Volgens onderzoek van ABB zijn 8 van de 10 bedrijven in Europa en de VS van plan om verder te automatiseren en 7 van de 10 om hun productie te ‘near-‘ of ‘reshoren'. Het mondiale marktvolume voor machine- en fabrieksautomatisering wordt momenteel geschat op 20 miljard dollar per jaar en zal naar verwachting stijgen tot 31 miljard dollar per jaar.

 

Nieuwe merkidentiteit

Met de nieuwe campus heeft B&R ook een nieuwe merkidentiteit onthuld die een visuele verbinding tussen B&R en ABB creëert. "Ons nieuwe visuele ontwerp onderstreept de sterke betrokkenheid van ABB bij B&R als categoriemerk en toont de kracht van B&R en ABB nu we samen groeien en samenwerken. Deel uitmaken van die grotere familie creëert vele nieuwe mogelijkheden voor elke werknemer om zijn carrière proactief vorm te geven", aldus Theis.

bron: ABB

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (11)

15 april 2024 - Messe Düsseldorf
Tube
15 april 2024 - Messe Düsseldorf
wire
16 april 2024 - Veldhoven
Manufacturing Technology Conference
16 april 2024 - Veldhoven
CLEAN EVENT
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden