Laatste nieuws:

21 juli 2020 08:56

Yokogawa lanceert Plant Resource Manager ondersteuningspakket

Yokogawa kondigt de ontwikkeling van het Plant Resource Manager™ (PRM) ondersteuningspakket voor inbedrijfstelling R1.02 aan, dat op 1 juli wordt gepubliceerd. Dit is een oplossing uit de OpreX™ reeks voor activabeheer en -integriteit die wordt gebruikt om de inbedrijfstelling*1 en het periodiek onderhouden van fabrieken uit te voeren.

'
1/1
Meer over
Bedrijven
Het PRM-ondersteuningspakket maakt gebruik van digitale veldtechnologie om de efficiëntie van de inbedrijfstelling en het uitvoeren van periodiek onderhoud te verbeteren. Deze upgrade van het PRM-pakket R1.01 omvat nu ondersteuning van Windows® 10 en een nieuwe functie waarmee de efficiëntie van de werkzaamheden wordt verbeterd.

Achtergrond van de ontwikkeling
Digitale veldtechnologie die gebruikmaakt van open digitale veldcommunicatieprotocollen, zoals de FOUNDATIONTM Fieldbus en HART® wordt steeds vaker door fabrieken ingezet. Hiermee kan apparaatinformatie anders dan gemeten waarden worden gedeeld tussen veldapparaten en regelsystemen om de fabrieksapparatuur te onderhouden.

Het PRM-ondersteuningspakket voor inbedrijfstelling van Yokogawa maakt gebruik van digitale veldtechnologie om de efficiëntie bij het inbedrijf stellen van een fabriek te verbeteren door loop checks te automatiseren en het controleren van verbindingen tussen apparaten mogelijk te maken. Handmatige loop checks zijn arbeidsintensief, omdat alle geïnstalleerde veldapparaten afzonderlijk moeten worden bediend. Het gebruik van het PRM-ondersteuningspakket voor inbedrijfstelling vermindert de tijd die nodig is om de communicatie tussen veldapparaten en regelsystemen te controleren, draagt bij aan het voorkomen van menselijke fouten, versnelt de inbedrijfstelling en verbetert de algehele kwaliteit van het inbedrijfstellings- en onderhoudswerk.

Met deze nieuwste upgrade van het PRM-ondersteuningspakket verbetert Yokogawa de functionaliteit om te voorzien in de behoefte om de tijd die nodig is voor het inbedrijf stellen en onderhouden van fabrieken te verkorten en wordt ondersteuning van de meest recente besturingssystemen geboden.

Verbeteringen
1. Een nieuwe functie waarmee de efficiëntie van de werkzaamheden wordt vergroot
Er is een nieuwe functie toegevoegd voor de vroege detectie van fouten in de verbinding van veldapparaten. Door de taginformatie die is gedefinieerd in het regelsysteem/de technische omgeving van het Safety Instrumented System automatisch te vergelijken met de taginformatie die is ingesteld voor elk veldapparaat, kunnen verbindingsfouten snel en efficiënt worden opgespoord.

2. Ondersteuning voor Windows 10 en Windows Server 2016
Ondersteuning van de nieuwste besturingssystemen is toegevoegd. Voor pc's: Windows 10 Enterprise 64-bit en Windows 10 Enterprise 2016 LTSB 64-bit worden nu ondersteund. Voor servers: Windows Server 2016 Standard 64-bit en Windows Server 2008 R2 Standard 64-bit worden nu ondersteund.

Over het PRM-ondersteuningspakket voor inbedrijfstelling

Dit pakket maakt het inbedrijfstellen en periodiek onderhouden van fabrieken eenvoudiger. Het pakket verbetert de efficiëntie van werkzaamheden door verbindings-, bereik-, lineariseringscontroles en loop checks uit te voeren in een gesimuleerde uitvoermodus voor verbindingen tussen FOUNDATION-veldbussen en HART-veldapparaten en het CENTUMTM VP*2 geïntegreerde productiebesturingssysteem en ProSafeTM-RS*2 Safety Integrated System van Yokogawa. Ook worden er werkrapporten gegenereerd.

Wanneer het pakket samen met het PRMTM*2-beheerpakket voor veldapparaten van Yokogawa wordt gebruikt, verbetert het PRM-ondersteuningspakket de efficiëntie van het inbedrijfstellen en periodiek onderhouden van fabrieken.

*1 Het controleren van pas geïnstalleerde fabriekscomponenten, zoals veldapparaten, pijpleidingsystemen en regelsystemen, om te controleren dat deze werken zoals ze zijn bedoeld. De interlocklogica en werking van regelsystemen en veldapparaten wordt bijvoorbeeld gecontroleerd en er worden loop checks uitgevoerd door gesimuleerde signalen te verzenden tussen veldapparaten en regelsystemen.
*2 CENTUM VP en ProSafe-RS zijn oplossingen uit de OpreX-reeks voor regel- en veiligheidssystemen en PRM is een oplossing uit de OpreX-reeks voor activabeheer en -integriteit.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb