Laatste nieuws:

22 januari 2020 10:17

Eaton verkoopt hydrauliekdivisie aan Danfoss

Eaton verkoopt zijn hydrauliektak voor USD 3,3 miljard aan Danfoss. Ongeveer 11000 werknemers zijn werkzaam voor de divisie, die in 2019 een omzet van USB 2,2 miljard realiseerde. Eaton behoudt de filtratietak en het onderdeel dat grepen voor golfclubs maakt.

Eaton verkoopt hydrauliektak aan Danfoss'
Eaton verkoopt hydrauliektak aan Danfoss
1/1
Meer over
Bedrijven
"De aankondiging .. maakt deel uit van de voortdurende transformatie van Eaton in een bedrijf met hogere groei en een betere winstconsistentie", meldt Eaton-ceo en voorzitter Craig Arnold. "Wij geloven dat deze transactie substantiële waarde zal creëren voor onze aandeelhouders en onze hydrauliekmedewerkers in staat zal stellen deel uit te maken van een bedrijf dat een sterke betrokkenheid heeft bij de hydrauliekindustrie".

"Eaton Hydraulics is een zeer gerespecteerde speler in de wereldwijde hydrauliekindustrie, erkend voor zijn toegewijde mensen en sterke merken," stelt Kim Fausing, Danfoss-president en ceo. "Door de kennis en ervaring van deze twee bedrijven te combineren, zullen onze klanten profiteren van ongeëvenaarde expertise van één enkele partner". 

De transactie is afhankelijk van de gebruikelijke voorwaarden en wettelijke goedkeuringen. De overname wordt naar verwachting tegen het einde van het jaar afgesloten.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb