Laatste nieuws:

13 augustus 2019 15:14

Nauwkeurig lassen dankzij op maat gemaakte railgeleidingstafel

Met zijn afdeling Value Added Products (VAP) construeert Rodriguez klantspecifieke systeemoplossingen die een optimale oplossing vormen voor afzonderlijke constructieopdrachten. Recentelijk hebben de experts een op maat gemaakte railgeleidingstafel voor een lasinstallatie gerealiseerd.

In de afdeling Value Added Products (VAP) realiseerde Rodriguez een op maat gemaakte railgeleidingstafel voor een lasinstallatie.'
In de afdeling Value Added Products (VAP) realiseerde Rodriguez een op maat gemaakte railgeleidingstafel voor een lasinstallatie.
1/1
Meer over
Bedrijven

De railgeleidingstafel RSTK-35 is onderdeel van een staande lasmachine voor de bewerking van diverse staalprofielen. De tafel is verticaal ingebouwd en beweegt een lascilinder op de Z-as op en neer, waarbij de maximale slaglengte 150 mm bedraagt. Voor de railgeleidingstafel RSTK-35 gebruikten de experts een kogelomploopgeleiding van het type BRH-35 met twee rails en elk twee loopwagens, een kogelomloopspindelaandrijving 50 x 10 met kogelomloopmoer FK5010 evenals één paar dubbelrijige axiaal-hoekcontactkogellagers voor de positionering van de kogelomloopspindel aan de aandrijfzijde.

Kogelschroefdraadaandrijving

De railgeleidingstafel heeft als voornaamste taak de kracht van de tegenoverliggende cilinders tegen te werken. Deze taak wordt overgenomen door de kogelschroefdraadaandrijving en vooral de kogelomloopmoer: die laatste oefent een druk van tot 50 kN uit op de tegenoverliggende cilinder. Boven zorgt hij voor de bij deze toepassing benodigde positioneringsnauwkeurigheid. De loopwagens van de kogelomloopgeleiding daarentegen nemen het resulterende moment uit het lassen op. Het paar dubbelrijige axiaal-hoekcontactkogellagers geleidt de axiale kracht van de spindelmoer af. De lagers zijn speciaal voor deze toepassingen ontwikkeld. Aangezien er bij deze toepassing sprake is van hoge axiale krachten, viel de keus op een dubbelrijig axiaal-hoekcontactkogellager.

Freeskop met direct-drive motor

De klantspecifieke systeemoplossingen van Rodriguez zijn gebaseerd op wentellagers en lineaire componenten. De railgeleidingstafel is slechts een van de vele voorbeelden: zo ontwierp Rodriguez op rotatief gebied een systeemoplossing voor een freeskop die wordt gebruikt in de houtverwerkende industrie. Daarbij werden een kruisrollager en twee dunringlagers vervangen door een individuele component. Door een holle as als lagerring te integreren met twee buitenringen in flensuitvoering en een buitenring met vertanding, kon een uiterst compacte freeskop met direct-drive motor worden ontwikkeld.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb