Laatste nieuws:

24 juni 2019 11:08

Automationware zet grote HTF-kogelomloopspindels in bij matrijzen

Automationware, Italiaanse specialist in motion control technologie, zet sinds kort twee grote kogelomloopspindels van NSK in. Zij moeten de automatische beweging van grote matrijzen die gebruikt worden in spuitgietmachines faciliteren.

Gianpaolo Baracco, NSK Sales Engineer, met de twee elektrocilinders met HTF-kogelomloopspindels.'
Gianpaolo Baracco, NSK Sales Engineer, met de twee elektrocilinders met HTF-kogelomloopspindels.
1/1
Meer over
Bedrijven

Automationware werd in 2002 opgericht. Het bedrijf heeft sinds die tijd expertise uitgebouwd in motion control technologie voor de ontwikkeling van mechatronica. Haar lineaire- en elektrocylinder oplossingen presenteert het bedrijf als alternatief voor hydraulische en pneumatische systemen.

Elektrische actuatoren

Recent vroeg het bedrijf NSK om hulp bij een speciaal project. Automationware ontwikkelde op dat moment grote elektrische actuatoren (cilinders) voor de verplaatsing van zware matrijzen in spuitgietpersen. Die zijn bestemd voor machines die zich op een hoogte van meer dan 6m bevinden. De cilinders genereren een kracht tot 80kN, terwijl de beweging een snelheid tot 1m/s kan ontwikkelen.

Snelle verplaatsing

NSK ontwikkelde de speciale kogelomloopspindels op basis van haar HTF-technologie, een oplossing voor spuitgiettoepassingen. Het hoofddoel was de garantie dat de vereiste kracht elke werkdag 24 uur lang kon worden aangewend, voor een periode van ten minste twee jaar. Met dit doel voor ogen begon NSK in maart 2018 met de ontwikkeling van twee kogelomloopspindels. De kogelomloopspindels werden ontwikkeld om een elektromechanisch alternatief te bieden voor hydraulische aandrijvingen. Deze oplossing maakt een snelle verplaatsing (en dus korte cyclustijden) mogelijk, in combinatie met hoge precisie en extreem hoge axiale krachten. De gepatenteerde opbouw is ontworpen om de axiale krachten gelijkmatig over alle kogels te verdelen. In combinatie met de separatortechnologie (scheiding van de kogels) voorkomt dit ontwerp vroegtijdige slijtage.

De eerste twee kogelomloopspindels voor Automationware, waarvan er één langer is dan 1,8m, werden afgelopen januari geleverd.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb