Laatste nieuws:

25 maart 2019 11:12

SICK zoomt met opleiding in op machineveiligheid

Zowel fabrikanten als eindgebruikers dragen de zorgplicht voor veilige machines en systemen. Aan bouwers, systeemontwerpers en veiligheidsfunctionarissen de taak om die verantwoordelijkheden om te zetten in een veilig design, product of een veilige werkomgeving. Maar legt men dat allemaal goed vast? En hoe worden de verschillende processen in de organisatie geborgd?

SICK organiseert de training Certified Functional Safety Application Expert (SGS-TÜV Saar). '
SICK organiseert de training Certified Functional Safety Application Expert (SGS-TÜV Saar).
1/1
Meer over
Bedrijven

SICK organiseert de training Certified Functional Safety Application Expert (SGS-TÜV Saar). Het seminar is géén basistraining, maar is bedoeld voor ingenieurs met een uitgebreide ervaring in machineveiligheid. Voor hen vormt de training een samenvatting van de kennis waarover zij doorgaans al beschikken, mét een uitbreiding op het gebied van Management Functionele Veiligheid. Het volgen van de training is een vereiste voor deelname aan het afsluitende SGS-TÜV Saar examen.

Thema's 

Het seminar geeft onder meer antwoord op de volgende vragen:
• Welke wettelijke en bindende eisen bestaan er voor de veiligheid van personen?
• Hoe zorg je voor conformiteit met de richtlijnen bij de systemen waarvoor je verantwoordelijk bent?
• Welke veiligheidsmaatregelen zijn nodig? Zijn ze voldoende?
• Welke veiligheidssystemen zijn er?
• Welke wettelijke vereisten gelden er voor uw documentatie en kwaliteitsmanagement?

Richtlijnen en normen 

Behandeld worden onder meer de Europese richtlijnen en de normen EN ISO 12100, EN ISO 13849-x en IEC/EN 62061. Ook gaat het seminar in op het kiezen en beoordelen van veiligheidssystemen, -systematiek en -configuratie. Ingezoomd wordt er op risicobeoordeling, validatie en veiligheidsfuncties binnen machines.

De opleiding is van maandag 8 april tot en met donderdag 11 april, met examen op vrijdag 12 april, in het trainingscentrum van SICK in Bilthoven.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb