Laatste nieuws:

11 december 2018 10:26

Demcon neemt ontwikkelaar HandScan over

Technologie-ontwikkelaar en -producent Demcon neemt Hemics over. Dit bedrijf ontwikkelt technologie voor het monitoren van reumapatiënten. Sinds 2012 werken beide bedrijven al samen in productontwikkeling en productie. Het bekendste product van Hemics is de HandScan.

De HandScan brengt de ontstekingsactiviteit in de handen bij patiënten in beeld.'
De HandScan brengt de ontstekingsactiviteit in de handen bij patiënten in beeld.
1/1
Meer over
Bedrijven
Met de overname van de technologie en het merendeel van het personeel wil Demcon voor meer slagkracht in de marktintroductie zorgen. Het nieuwe bedrijf heet Demcon Hemics en zal gevestigd worden in de nieuwe locatie van Demcon in Best. Naast de technologie zijn drie medewerkers van Hemics, onder wie twee oprichters, overgegaan naar Demcon hemics.

Spin-off

Hemics ging in 2011 als spin-off van start met technologie die binnen Philips was ontwikkeld voor patiënten met reumatoïde artritis, een chronische ontstekingsziekte. De HandScan is een systeem dat de ontstekingsactiviteit in de handen bij patiënten in beeld brengt. Het kan helpen de kwaliteit van leven voor de patiënt te verhogen en behandelkosten te verminderen.

ReumaNederland blij met doorstart

Gezondheidsfonds ReumaNederland volgt de ontwikkeling van de HandScan al jaren met veel interesse en reageert positief op de overname. Corné Baatenburg-de Jong, adjunct-directeur van ReumaNederland: "Wij zijn blij dat deze innovatie verder voortgang kan vinden in het werkveld, waardoor patiënten met RA ervan kunnen profiteren in hun behandeling."

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb