Laatste nieuws:

2 december 2018 22:47

Van Steen start duurzaam omwisselingsprogramma elektromotoren

Van Steen, leverancier van elektromotoren en aandrijvingen, wil met een duurzaam omwisselingsprogramma voor elektromotoren een bijdrage leveren aan een groener klimaat: door compensatie te bieden voor oude, inefficiënte motoren en deze te vervangen voor meer milieuvriendelijkere motoren.

Van Steen, leverancier van elektromotoren en aandrijvingen, wil met een duurzaam omwisselingsprogramma voor elektromotoren een bijdrage leveren aan een groener klimaat.
'
Van Steen, leverancier van elektromotoren en aandrijvingen, wil met een duurzaam omwisselingsprogramma voor elektromotoren een bijdrage leveren aan een groener klimaat.
1/1
Meer over
Bedrijven

Motoren met het efficiëntieniveau IE1 of lager kunnen anno 2018 als ‘niet duurzaam' worden bestempeld. Door deze te vervangen voor een IE3 of IE4 motor, bespaart men niet alleen 3 tot 10 procent op de energierekening, ook de kosten voor onderhoud zijn een stuk lager (20 procent). Een duurzaam aandrijvingssysteem helpt de industrie CO2 uitstoot te verminderen.

Bouwgrootte bepaalt korting 

Door partnerships met verschillende leveranciers heeft Van Steen een programma ontwikkeld waarbij het omwisselen naast het groene aspect, ook een financieel voordeel biedt. De bouwgrootte van de ingeleverde motor met efficiëntieklasse IE1 of lager bepaalt namelijk de korting voor de nieuwe, duurzame elektromotor.

Reservemotoren

Marcel van Steen, Commercieel Directeur bij Van Steen hoopt hiermee bedrijven te helpen duurzamer te produceren: "Met deze actie proberen we bedrijven te stimuleren om oude, inefficiënte elektromotoren in te wisselen voor elektromotoren die aan de huidige energienormen voldoen. Denk bijvoorbeeld ook aan de reservemotoren in het magazijn. Het is namelijk niet meer van deze tijd om een 10 jaar - of meer - oude elektromotor in te willen zetten in de productie."

Na het inleveren van de oude elektromotor wordt de groene gedachte ook intern gehandhaafd. De motor wordt keurig ontmanteld waarbij herbruikbare delen worden gerecycled.

Het omwisselprogramma loopt t/m 31 januari 2019.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb