Laatste nieuws:

23 oktober 2018 12:18

“Aandacht voor aandrijftechniek in de lift en tandwielkasten met IoT”

Aandacht voor elektrische en mechanische aandrijftechniek zit in de lift, zo merkt Axis & Stuifmeel. Er is een groeiende vraag naar(sub)assemblies, samengebouwde componenten die ‘stekker- en inbouwklaar’ aan machinefabrikanten en systeemintegratoren worden geleverd.

Het nieuwe IoT DriveWatch systeem dat een aantal belangrijke parameters meet en bewaakt en de gegevens via IoT doorstuurt voor opslag en analyse.'
Het nieuwe IoT DriveWatch systeem dat een aantal belangrijke parameters meet en bewaakt en de gegevens via IoT doorstuurt voor opslag en analyse.
1/1
Meer over
Bedrijven
De leverancier merkte dit ook tijdens WoTS in Utrecht. "De economische situatie is duidelijk verbeterd," stelt Perry Eijhout, directeur van Axis & Stuifmeel. "Machinebouwers zitten goed in de orders en geven weer meer geld uit aan hoogwaardige componenten. Dat merken we aan de stijgende omzet van merken als ZAE en Thomson. We zien als totaalleverancier hoe dan ook een sterke stijging in de verkoop van elektrische lineaire actuatoren, maar ook magneettechniek (o.a. voor sloten en beveiligingen) zit in de lift. De groei wordt breder en structureler."

Op de WoTS presenteerde Axis & Stuifmeel de serie Robase synchroonmotoren van Rotek, die een 1:1 alternatief zijn voor de niet meer leverbare motoren uit de RSM serie van Berger Lahr (Schneider Electric). Deze Robase motoren passen op de aansluitpunten van een RSM motor en leveren bovendien een iets hoger vermogen. Ze zijn leverbaar in alle gangbare spanningen en met vier (1.500 rpm) of zes polen (1.000 rpm).

Nieuw op de stand was een haakse tandwielkast. Deze was voorzien van verschillende sensoren en bijpassende communicatiemodule. Daarmee worden cruciale gegevens van de kast betreffende trillingen, temperatuur, belasting (koppel) etc via IoT doorgegeven voor monitoring- en analysedoeleinden. Storingen kunnen hierdoor worden voorkomen en onderhoudsmomenten preciezer worden ingepland.

Ook motorreductoren zijn er met geïntegreerde ‘smart technology' en kunnen via een app op smartphone of tablet bestuurd en ingesteld worden. Intelligente besturingen zitten inmiddels ook in elektrische actuatoren, waardoor via eenvoudig instelbare master/slave configuratie synchrone bewegingen langs meerdere assen gerealiseerd kunnen worden.

 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb