Laatste nieuws:

4 oktober 2018 16:42

Wiredworkers gelooft in Panda voor toekomst van cobots

De cobot is al een tijdje bezig met een opmars binnen de maakindustrie en de logistiek. Een cobot is makkelijk te programmeren, betaalbaar en een prima oplossing voor mkb-bedrijven. De Doetinchemse start-up WiredWorkers gelooft in de toekomst van cobots en is nu importeur van de Panda, een lichtgewicht, state-of-the-art cobot die ontwikkeld is door het Duitse Franka Emika.

Tijdens het ontwerp van de Panda is de menselijke arm als uitgangspunt genomen. '
Tijdens het ontwerp van de Panda is de menselijke arm als uitgangspunt genomen.
1/1
Meer over
Bedrijven
Franka Emika won eind 2017 de ‘Deutscher Zukunftspreis', een award voor innovatie in wetenschap en technologie. De jury prees de wetenschappelijke en technische verdienste van het project, net als de mate van innovatie en het vermogen om banen te creëren met robotica. Reden genoeg voor Robbin Mennings, oprichter van WiredWorkers, om de cobots naar Nederland te halen.

De Panda

Tijdens het ontwerp van de Panda is de menselijke arm als uitgangspunt genomen. Het heeft dan ook 7 gewrichten, een reikwijdte van 85 centimeter, een gevoelige grijper en een draagkracht van 3 kilogram. De cobot leent zich voor werkzaamheden als producten in machines laden, boutjes in moertjes schroeven, dozen inpakken en producten controleren. Dit zorgt ervoor dat medewerkers zich kunnen concentreren op meer ingewikkelde werkzaamheden.

Aanhaken China

Bedrijven vinden cobots soms nog ingewikkeld en zijn afwachtend met de huidige ontwikkelingen binnen robotica. "Om aan te haken met landen als China, waar steeds meer met robots en cobots wordt gewerkt, moet onze productiviteit met tien tot twintig procent omhoog. De inzet van een cobot kan daarbij helpen, zeker in het mkb", zegt Mennings. De Panda van Franka Emika is volgens hem juist heel makkelijk te programmeren met apps en software.

 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb