Laatste nieuws:

13 september 2018 11:31

Nidec koopt Graessner en is op overnamepad

Nidec heeft voor een niet nader genoemd bedrag het Duitse MS-Graessner gekocht. Volgens het Japanse persbureau Nikkei is dit de eerste van vijf overnames door Nidec in Duitsland. Het bedrijf zou die overnames voor maart 2019 willen afronden.

Nidec koopt Graessner via dochteronderneming Nidec-Shimpo, dat precisie planetaire reductoren produceert en sterk is in lineaire reductoren met uitgelijnde in- en uitgaande assen.'
Nidec koopt Graessner via dochteronderneming Nidec-Shimpo, dat precisie planetaire reductoren produceert en sterk is in lineaire reductoren met uitgelijnde in- en uitgaande assen.
1/1
Meer over
Bedrijven

MS-Graessner, gespecialiseerd in haakse overbrengingen met kegelwieltandwielen - met name conische reductoren - werd in 1955 opgericht. Vorig jaar boekte het bedrijf een bedrijfswinst van 2,1 miljoen euro op een omzet van 21,8 miljoen euro. Er werken meer dan 160 mensen. Nidec koopt Graessner via dochteronderneming Nidec-Shimpo, dat precisie planetaire reductoren produceert en sterk is in lineaire reductoren met uitgelijnde in- en uitgaande assen.

Strainwave

Met de overname wil Nidec-Shimpo de verkoop in Europa uitbreiden en wil ook de nieuw ontwikkelde ‘strainwave' overbrengingen voor robottoepassingen bij Graessner gaan produceren. Bovendien wil het zijn producten en diensten aanbieden aan Graessner's klanten in de robotica en elders. Graessner krijgt op zijn beurt toegang tot het verkoopnetwerk van Nidec-Shimpo in Azië en Amerika en de productiefaciliteiten in Azië.

Robotonderdelen

Volgens Nikkei

hebben nog eens vier Duitse bedrijven een overnameakkoord met Nidec bereikt. Wie dat zijn wordt in de komende maanden bekendgemaakt. Alle vier maken ze onderdelen voor werktuigmachines en robots . Volgens Nikkei wil Nidec de faciliteiten van de bedrijven gebruiken voor de productie van onderdelen voor robots met als doel de verkoop aan Europese robotproducenten zoals ABB uit te breiden.

Tot de andere recente overnames in Europa behoren Control Techniques, Leroy-Somer, compressorfabrikant Secop en de pomp- en motorproducent LGB Elettropompe. Nidec heeft ook een joint venture opgericht met de Groupe PSA, voor het ontwerpen, ontwikkelen, produceren en verkopen van elektrische tractiemotoren.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb