Laatste nieuws:

3 september 2018 10:50

Yaskawa koopt Siemens uit

Yaskawa koopt het aandeel dat Siemens heeft in hun 50:50 joint venture Yaskawa Siemens Automation & Drives (YSAD). YSAD is met ingang van 1 november volledig eigendom van Yaskawa en gaat verder onder de naam Yaskawa Automation Drives (YAD).

'
1/1
Meer over
Bedrijven
De joint venture met 280 werknemers bestaat sinds oktober 1999. Het doel was elkaars marktaandeel te vergroten door elkaar te voorzien van complementaire aandrijfproducten en - technologie. Siemens wilde vooral het marktaandeel op de Japanse markt versterken. Nog een jaar later in september werd daar ook laagspanningsverdeling aan toegevoegd.

 

i3-Mechatronics

Yaskawa licht de beslissing toe door te stellen dat de industriële aandrijfmarkt en de hele industrie sterk is veranderd als gevolg van ‘Industrie4.0'. Tegen die achtergrond kwam Yaskawa in oktober 2017 met het i3-Mechatronics-concept . Dit concept is niet alleen van toepassing op mechatronicaproducten zoals servo's, frequentieregelaars en industriële robots, maar volgens het bedrijf ook op het gebied van industriële aandrijfsystemen. Daarom wil het YSAD tot een volledige dochteronderneming maken binnen het i3-Mechatronics-concept.

WoTS

Op de komende World of Technology & Science in de Jaarbeurs Utrecht is Yaskawa van 2 t/m 5 oktober aanwezig op stand 11C008. Hier laat Yaskawa onder andere de Singular Control-demo zien. Deze werkende cel maakt gebruik van producten van alle divisies van Yaskawa: Drives, Motion, Controls en Robotica. De Yaskawa MP3300iec controller vormt het hart van de besturing en stuurt alle negen assen aan, zowel die van de robots als de servoassen. In de getoonde applicatie stuurt de MP3300iec de GP8 Yaskawa- en een deltarobot aan met behulp van Sigma-7 servo's die behalve de deltarobot ook de lopende band aandrijven. Tevens bevat de cel het modulaire en compacte SLIO I/O-systeem voor de sensoren.