Laatste nieuws:

13 juli 2018 09:54

Primeur op de Zwarte Cross: de Big Battery Box

Elk jaar bedenkt de Zwarte Cross originele, innovatieve dingen om hun festivalgangers mee te verrassen. Backstage staat de tijd ook niet stil. Hier probeert de festivalorganisatie ieder jaar samen met leveranciers stappen te maken op het gebied van duurzaamheid en innovatie. Dit jaar heeft de Zwarte Cross als primeur de Big Battery Box van Bredenoord.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

De Big Battery Box is een grote batterij die veilig en snel kan worden verplaatst. De unieke, gepatenteerde opbouw en constructie maakt de installatie snel inzetbaar voor bouwplaatsen, snellaadstations, netovernames en evenementen en betekent een flinke stap richting 100% duurzame mobiele stroom. Aankomend weekend levert de Big Battery Box stroom voor de 24-uurs plaza/campingwinkel.

Hoe dan?

De Big Battery Box kan energie opslaan uit zonne-installaties en windmolens en eventueel opgeladen worden via het vaste net of vanuit aggregaten. De installatie levert stroom zonder geluid en zonder CO2-uitstoot. Een container met zo'n capaciteit werd nooit eerder ingezet op een festival. Margien Storm van Leeuwen van Bredenoord: "Het is de eerste keer dat een festival gebruikmaakt van zo'n duurzaam energieopslag-systeem als de Big Battery Box en we vinden het een eer dat de Zwarte Cross het eerste festival is met de Big Battery Box. Juist op de plek waar de verbrandingsmotor volop draait, is het mooi om te laten zien wat er nog meer kan."