Laatste nieuws:

4 juli 2018 11:51

Pilz beveiligt en certificeert robots van BMW Group

BMW Group werkt op het gebied van de veiligheid in de samenwerking met assistentierobots samen met Pilz. Het automatiseringsbedrijf voert zowel de conformiteitsbeoordeling als de definitieve CE-markering uit voor BMW Group. Hiermee garandeert Pilz de veilige mens-robot-samenwerking (MRS) op de verschillende productielocaties van het bedrijf.

Mens-robot-samenwerking in de montage van asaandrijvingen in de fabriek van de BMW Group in Dingolfing, Duitsland '
Mens-robot-samenwerking in de montage van asaandrijvingen in de fabriek van de BMW Group in Dingolfing, Duitsland
1/1
Meer over
Bedrijven
Algemene werkplaatsen vormen een bijzondere uitdaging voor de veiligheid, vooral daar waar mens en robot zonder scheidende veiligheidsvoorzieningen samenwerken. In Europa en in de VS vertrouwt de BMW Group daarom op Pilz. Het automatiseringsbedrijf voert op verschillende productielocaties van de BMW Group in Duitsland, Engeland en de VS conformiteitsbeoordelingsprocedures uit volgens de voorschriften van de wetgever. Het gaat hierbij om de risicobeoordeling via het veiligheidsconcept en de validatie tot en met de CE-markering van de verschillende toepassingen.

Pilz is wereldwijd verantwoordelijk

Als gevolmachtigde ondertekent Pilz de definitieve conformiteitsverklaring en is er verantwoordelijk voor dat elke toepassing voldoet aan de eisen van de desbetreffende markt. De BMW Group gebruikt in zijn productie flexibele geautomatiseerde assistentiesystemen. Hierbij werken medewerkers en robots "hand in hand" samen, zonder dat hierbij beschermende veiligheidsvoorzieningen worden ingezet. 

Daarbij kan en mag het wel eens tot een botsing komen tussen mens en machine, maar de robots mogen geen gevaar vormen voor de mens. Daarom krijgt de validatie van MRS-toepassingen een bijzondere rol toegewezen. Experts van Pilz bepalen met behulp van een veilige en betrouwbare meetprocedure of mogelijke botsingen veiligheidstechnisch onschadelijk zijn. Pilz zet daarvoor bij de BMW Group en ook bij andere klanten in eigen huis ontwikkelde botsingsmeetapparatuur in.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb