Laatste nieuws:

7 juni 2018 14:27

Schaeffler Group opent Europees distributiecentrum in Duitsland

De Schaeffler Group opent een nieuwe Europees distributiecentrum in het Duitse Kitzingen. Producten van de industriële divisie van Schaeffler worden vanuit dit centrum naar Europese klanten verstuurd.

Het nieuwe distributiecentrum van Schaeffler Group in het Duitse Kitzingen (beeld: Schaeffler Group)'
Het nieuwe distributiecentrum van Schaeffler Group in het Duitse Kitzingen (beeld: Schaeffler Group)
1/1
Meer over
Bedrijven
"Dit nieuwe logistieke centrum bij onze locatie in Kitzingen is een verdere mijlpaal in de implementatie van onze strategie 'Mobility for tomorrow'. Tegelijkertijd zien wij de nieuwe EDC Central als een toezegging richting de regio Franken, Beieren en Duitsland als locatie", aldus Georg F. W. Schaefller, bestuursvoorzitter van het bedrijf, tijdens de opening van het distributiecentrum. 
 

Centraal punt in Europees distributienetwerk 

Ongeveer 100 werknemers van Schaeffler zijn werkzaam in Kitzingen. Dit aantal moet medio 2019 zijn verdubbeld. Het bedrijf heeft in totaal 110 miljoen euro geïnvesteerd in de ontwikkeling van de nieuwe locatie. Door de centraal gelegen positie van Kitzingen in Europa vormt het nieuwe distributiecentrum een centraal punt in het Europese distributienetwerk van Schaeffler. Tot nu toe werd Noord-Europa bediend vanuit een distributiecentrum in het Zweedse Arlandastad, terwijl Zuid-Europa werd bediend vanuit een centrum in het Italiaanse Carisio. 

Het distributiecentrum bestaat uit twee verdiepingen en is in totaal 25.000 vierkante meter groot. Het centrum biedt hiermee ruimte voor 28.000 Europallets en bevat een geautomatiseerd containermagazijn met bijna 95.000 opslagplaatsen. Per dag kunnen tot 85 vrachtwagens worden geladen en ontladen in het centrum. Goederen worden in het distributiecentrum verplaatst met behulp van een lopendebandsysteem dat in totaal ruim 2.000 meter lang is.