Laatste nieuws:

23 april 2018 12:31

WEG opent nieuwe fabriek in Portugese Santo Tirso

WEG opent een nieuwe productielocatie in het Portugese Santo Tirso. Dankzij deze nieuwe faciliteit vergroot het bedrijf zijn productiecapaciteit, waardoor de levertijd van producten kan worden verkort. De faciliteit is voornamelijk gericht op de productie van laagspanning elektromotoren en is recent opgestart.

De nieuwe fabriek van WEG in Santo Tirso (beeld: WEG)'
De nieuwe fabriek van WEG in Santo Tirso (beeld: WEG)
1/1
Meer over
Bedrijven
Met een investering van meer dan 30 miljoen euro is Santo Tirso nu de grootste productielocatie van WEG in Europa. De investering is een volgende stap in de strategie van WEG om zijn Europese activiteiten verder uit te breiden. Als onderdeel van deze strategie heeft het bedrijf de afgelopen jaren ook verschillende overnames gedaan. Zo nam het bedrijf het Oostenrijkse bedrijf Watt Drive Antriebstechnik over, werden de twee Duitse ondernemingen Antriebstechnik KATT Hessen en Württembergische Elektromotoren ingelijfd en is het Spaanse Autrial door WEG overgenomen.

Modulair concept 

De nieuwe fabriek in Portugal is ongeveer 45.000 m² groot en kan in de toekomst worden uitgebreid tot 100.000 m². De locatie omvat productiefaciliteiten, inclusief verspaning, rotorfabricage en statorwikkeling, assemblagelijnen en speciale testzones. Net als de andere productiefaciliteiten van WEG is de nieuwe fabrieksruimte volgens een modulair concept ingedeeld om het materiaal dat nodig is voor de industriële processen sneller en efficiënter te kunnen aanleveren. 

De productiefaciliteit in Santo Tirso is de tweede fabriek van WEG in Portugal. De eerste fabriek is gevestigd in Maia en ligt op slechts 20 minuten van de nieuwe faciliteit in Santa Tirso. WEG biedt momenteel aan meer dan 600 mensen werk in zijn twee fabrieken in Portugal. António Duarte is Managing Director van beide vestigingen en geeft aan dat WEG dankzij de nieuwe fabriek de levertijden kan verbeteren en de productiecapaciteit van de faciliteit in Maia kan verhogen. De fabriek in Maia gaat zich richten op de productie van middenspannings- en laagspanningsmotoren, waarbij de focus ligt op explosieveilige oplossingen. In de nieuwe locatie in Santo Tirso ligt de nadruk op de productie van laagspanning elektromotoren. WEG geeft daarnaast aan het huidige productenpakket uit te breiden, waarbij de interne servicemogelijkheden worden versterkt en automatiseringsoplossingen worden aangescherpt. 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb