Laatste nieuws:

12 april 2018 13:09

Osram en Continental richten joint venture op rond verlichting en elektronica

Osram en Continental maken bekend een overeenkomst te hebben getekend voor een joint venture op het gebied van verlichting, aansturing van verlichting en elektronica. De joint venture moet vanaf de tweede helft van 2018 actief zijn.

Continental en Osram richten een joint venture op rond verlichting, ansturing van verlichting en elektronica (beeld: Continental)'
Continental en Osram richten een joint venture op rond verlichting, ansturing van verlichting en elektronica (beeld: Continental)
1/1
Meer over
Bedrijven
De twee bedrijven willen hun expertise op het gebied van verlichting, de aansturing van verlichting en elektronica bundelen om vernieuwende en intelligente verlichtingsoplossingen te ontwikkelen voor de automotive industrie. In totaal worden 1.500 werknemers verbonden aan de joint venture. Osram en Continental hebben beide een aandeel van 50% in de joint venture. Dirk Linzmeier van Osram wordt CEO van de joint venture, terwijl Herald Renner van Continental wordt aangesteld als CFO. 

'Nieuwe potentiële toepassingen'

"Digitalisering creëert nieuwe potentiële toepassingen in verlichting voor de automotive industrie en geweldige kansen waar wij met Continental van willen profiteren. Door onze krachten te bundelen zijn we beter in staat te innoveren door nauw samen te werken met de automotive industrie om verlichting, sensortechnologie en elektronica te integreren in één toepassing. Dit stelt ons in staat intelligente verlichtingsfuncties verder te ontwikkelen, zoals de combinatie van verlichting en sensortechnologie in een module of licht-gebaseerde communicatie tussen de bestuurder, andere weggebruikers en de omgeving van eht voertuig", legt Hans-Joachim Schwabe, CEO van de Specialty Lighting divisie van Osram. 

De joint venture wordt gevestigd in het Duitse München, maar gaat wereldwijd opereren. Het portfolio van de joint venture zal bestaat uit halfgeleider-gebaseerde verlichtingsmodules zoals LED-modules voor de voor- en achterlichten van auto's, lasermodules en besturingstechniek voor verlichting. 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb