Laatste nieuws:

8 maart 2018 15:21

Huisman Equipment tekent voor Siemens-drives

Siemens levert de komende vijf jaar de drives voor de installaties van Huisman Equipment uit Schiedam. Het gaat om standaard oplossingen; Van Meer Industrial Services gaat de specials bouwen op basis van Siemens-modules.

De eerste gezamenlijk inspanning van Huisman, Siemens en Van Meer: het drivesysteem voor een van de twee 2.200 t Huisman-kranen op dit nieuw te bouwen kraanplatform van OOS International. (Beeld: OOS International)'
De eerste gezamenlijk inspanning van Huisman, Siemens en Van Meer: het drivesysteem voor een van de twee 2.200 t Huisman-kranen op dit nieuw te bouwen kraanplatform van OOS International. (Beeld: OOS International)
1/1
Meer over
Bedrijven
Huisman, Siemens en Van Meer hebben de samenwerking recent officieel beklonken, maar het eerste concrete resultaat is er al. Voor twee offshore kraanplatforms van OOS International uit Serooskerke, bouwt Huisman vier identieke mastkranen met een hijsvermogen van 2.200 t per stuk. Het drivesysteem voor de eerste kraan is al opgeleverd en wordt momenteel ingebouwd. Daarna volgen de andere drie kranen.

Huisman-ceo Joop Roodenburg spreekt van een verfrissende samenwerking in een uitdagende markt: “Het aanbod en de prijzen in de offshore sector zijn laag. Nu de olieprijs stijgt, ontstaan wel weer nieuwe kansen. We hebben de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in innovatieve technologie. Als wij meer opdrachten kunnen binnenhalen, profiteren ook onze partners hiervan. Met Siemens en Van Meer kunnen we kostenefficiënt doorpakken in de markt.”