Laatste nieuws:

5 december 2017 06:59

Dutch Optics Centre nu officieel Smart Industry Fieldlab

Op 30 november heeft FME-voorzitter en voorzitter programmabureau Smart Industry, Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink, het DOC officieel de status van Smart Industry Fieldlab gegeven. Deze fieldlab-status geeft toegang tot een krachtig, groot netwerk van 2.200 bedrijven in de technologische industrie, invloed op agenda’s, deelname aan projecten & opdrachten, maar ook vervolgfinanciering.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

 

Nederland heeft een wereldwijde unieke expertise op het vlak van optica. Om samen met high-tech bedrijven en kennisinstellingen de unieke Nederlandse optische kennis te vergroten en om innovatieve producten te ontwikkelen, heeft TNO samen met TU Delft in 2016 het Dutch Optics Centre (DOC) opgericht.

 

Optische technologie

Er is in Dutch Optics Centre (DOC) veel kennis en kunde beschikbaar waarop de hele industrie, in binnen- en buitenland, een beroep kan doen. Met de recente aanschaf van een meet-, polijst- en slijpmachine heeft TNO de allernieuwste, optische technologie in huis waarmee de hele keten van advies, ontwerpen én uitvoeren kan worden bediend. De eerste gezamenlijke ontwikkelprojecten zijn gehonoreerd, en steeds meer bedrijven en kennisinstellingen haken bij DOC aan.

Smart Industry Fieldlab DOC

Het nieuwe Smart Industry Fieldlab DOC fungeert in de eerste plaats als een platform waar bedrijven en kennisinstellingen samen werken aan het ontwikkelen en/of produceren van hightech optische en opto-mechanische producten en instrumenten zoals satellieten, telescopen, microscopen en controle-instrumenten. Erik Ham, namens TNO betrokken bij het DOC: “We zijn erg verheugd met de status van Smart Industry Fieldlab, want zo kunnen we de kennisketen sluiten en de lijnen kort houden. TNO kan als organisatie voor toegepast onderzoek desgewenst optreden als intermediair tussen wetenschappers en ondernemers zodat de innovaties ook snel op de markt beschikbaar komen. Bovendien willen de deelnemers hun onderzoek beter afstemmen, de Nederlandse optische industrie in het buitenland promoten en jong talent opleidingskansen bieden.”

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb