Laatste nieuws:

17 november 2017 07:45

SKF introduceert nieuwe gecertificeerde afstelling voor magnetische lagers

SKF verwacht bredere toepassing van zijn magnetische-lagertechnologie met de introductie van een gecertificeerde afstelling, waarmee klanten nu direct controle hebben over de actieve afstelling van magnetische lagers

'
1/1
Meer over
Bedrijven

 

Spin-off

SKF heeft een nieuwe service geïntroduceerd, 'certified tuning E300V2’ genaamd. De nieuw ontwikkelde service profiteert optimaal van de mogelijkheden van de E300V2-regelkast voor SKF S2M magnetische lagers en is een spin-off van een vorig onderzees elektronisch systeem dat werd ontwikkeld voor het Noorse Åsgard-project. Deze service maakt bewaking en controle van magnetische lagers vanaf een externe locatie mogelijk.

Directe controle

“Met de nieuwe service kan een OEM vanaf zijn eigen locatie machines afstellen met eigen technici en zonder fysieke aanwezigheid van SKF”, aldus Jérémy Lepelley, projectmanager bij SKF Magnetic Mechatronics. De OEM krijgt directe controle over deze activiteit, met gelijktijdige controle en validatie door SKF, dat verantwoordelijk blijft voor de algehele controle en veiligheidsaspecten van de machine volgens de voorwaarden van de nieuwe service.

Sneller

Deze overeenkomst tussen SKF en zijn OEM-klant vermijdt zogenaamde 'wachttijden' waarmee zowel de OEM als de leverancier werden geconfronteerd tijdens afstelwerkzaamheden. Tot nu toe moesten hiervoor diverse opeenvolgende taken worden verricht door SKF en de OEM. Het gevolg is dat afstelwerkzaamheden nu sneller en efficiënter kunnen gebeuren. Dit stelt de OEM in staat om de productieplanning in zijn vestiging te stroomlijnen en tegelijk beter vertrouwd te raken met de magnetische-lagertechnologie en de toepassing ervan.

Externe validatie

De gecertificeerde afstelservice is ook de eerste in zijn soort die zijn deugdelijkheid in de praktijk heeft bewezen. Cryostar, specialist in gascompressoren/-expanders, gebruikt de gecertificeerde afstelservice van SKF momenteel voor zijn machines (7 ervan zijn al direct afgesteld door de OEM en zijn nu klaar voor inbedrijfstelling). SKF is verantwoordelijk voor de externe validatie van de instellingen van de actieve magnetische lagers tijdens het afstelproces.

Certificering

Deze succesvolle demonstratie door Cryostar houdt een belangrijke boodschap in voor eindgebruikers. Die kunnen erop vertrouwen dat hun machines met magnetische lagers in goede staat blijven, met de geruststellende gedachte dat de afstelling werd 'gecertificeerd' door SKF.