Laatste nieuws:

9 november 2017 19:48

Cerescon presenteert eerste 3-rijige aspergeoogstrobot ter wereld

De Nederlandse hightech start-up Cerescon presenteert tijdens de Expo-SE 2017 op 22 en 23 november 2017 de eerste 3-rijige aspergeoogstrobot ter wereld. Na een succesvolle testperiode in het afgelopen seizoen met een 1-rijige versie toont Cerescon tijdens de 'Spargelmesse', de grootste aspergetelersbeurs ter wereld, het prototype van de definitieve machine.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

Cerescon neemt tijdens de beurs de zogenaamde Innovationspreis in ontvangst, een prijs die de beurs jaarlijks uitreikt voor het meest kansrijke product dat voor gebruikers de grootste voordelen oplevert. De uitreiking vindt direct na het openen van de beurs plaats. Geïnteresseerde telers uit binnen-en buitenland krijgen op de beurs de mogelijkheid in te tekenen voor een gesprek met Cerescon, zodat zij hun specifieke vragen kunnen stellen en de specifieke pay-backtijd voor hun persoonlijke situatie kunnen laten berekenen. Bij interesse tot aanschaf is er bovendien de gelegenheid in te tekenen. De mogelijkheid tot aanschaf van machines zal per land op volgorde van intekening plaatsvinden.

Testen

Afgelopen voorjaar heeft Cerescon onder belangstelling van telers uit Nederland, Duitsland, Italië, Frankrijk, Peru en de internationale pers de 1-rijige versie van de machine gepresenteerd. Tijdens het oogstseizoen van 2017 is de 1-rijige machine succesvol getest en in het seizoen van 2018 zullen de eerste asperges commercieel worden gestoken met een Cerescon aspergeoogstrobot. Tevens staan er opnieuw uitgebreide applicatietesten op stapel, onderdeel van een driejarig onderzoek dat samen met Wageningen University and Research, LimGroup en enkele grote telers in Nederland wordt uitgevoerd. De applicatietesten hebben als doel het machinesteken te vergelijken met handsteken: de exacte cijfers van de meeropbrengst en hogere kwaliteit van het machinesteken kunnen zo aangetoond worden.