Laatste nieuws:

, 21 september 2021 11:54

Overname Verhoef EMC door de Stokvis Group

Per 1 juni 2021 heeft de Stokvis Group in Voorhout elektrotechnisch specialist Verhoef EMC uit Sliedrecht van Pon Holdings overgenomen. Met de overname versterkt de Stokvis Group haar expertise op het gebied van hybride aandrijfsystemen, elektrotechnische installaties en diensten. Dat geldt in het bijzonder voor ADS van STIGT, een dochteronderneming van de Stokvis Group. Samen bieden de zusterbedrijven een compleet aanbod met mechanische en elektrische systemen. Meestal gaat het om aandrijf-, bedienings- en controlesystemen voor de maritieme sector of industrie.

Werk bij Verhoef'
Werk bij Verhoef
1/1
Met ELSTO Drives & Controls, STOLK Services, EMCÉ Winches, ADS van STIGT en nu Verhoef EMC heeft de Stokvis Group een sterkere marktpositie voor bedrijven in de industrie, scheepvaart en offshore. Met de nieuwe aanwinst kan een nog bredere groep bedrijven worden voorzien van aandrijvingen, elektrische systemen en bijbehorende services. Vooral plaatsen als Gorinchem, Werkendam en Sliedrecht kennen veel activiteiten op het gebied van scheepsbouw, onderhoud en baggerwerk.

 

Verhoef EMC

Verhoef (opgericht in 1954 en gevestigd in Sliedrecht) is in 2017 samengegaan met Europe Marine Controls. Gericht op de markten maritiem, utiliteit en industrie kan Verhoef EMC voor zowel nieuwbouw als refits installaties compleet ontwerpen, produceren, installeren of renoveren. Kernactiviteiten zijn elektrische systeemintegratie, paneelbouw en aandrijftechniek. De buitendienst is wereldwijd actief voor service, onderhoud, reparatie, supervisie en renovatiewerkzaamheden. Ervaren en hoog opgeleid personeel staat ook bij storingen klaar. Met keuringen en inspecties wordt de kwaliteit van installaties gewaarborgd.

Momenteel telt Verhoef EMC ongeveer vijftig medewerkers en is met name werkzaam in de kleine en middelgrote scheepvaart. Sinds 1 juli is Edwin Naaktgeboren in dienst als General Manager.

Overname Verhoef EMC door de Stokvis GroupVerhoef EMC door de jaren heen.

 

Eerste gezamenlijk project

De eerste samenwerking met inmiddels zusterbedrijf ADS van STIGT ontstond in 2019 voor de Nora B, een hybride sleepboot gebouwd bij Neptune Marine in Aalst. Verhoef EMC had de taak om de bekabeling en motobesturing te plaatsen, inbedrijf te stellen en te testen.

Aandrijfspecialist ADS van STIGT leverde twee ZF keerkoppelingen met PTI (Power Take In) met hieraan gekoppeld twee 192 kW elektromotoren. Een hybride oplossing waarbij een dieselmotor wordt gecombineerd met een elektrische aandrijving. Verhoef EMC heeft het aandrijfsysteem geïntegreerd met het controlesysteem van het schip. Met deze configuratie kan de sleepboot met een minimaal brandstofverbruik varen op lage snelheid en in DP modus (Dynamische positionering). Het schip blijft dan op een bepaalde positie liggen bij uitvoering van stationaire werkzaamheden.

Synergie

Verhoef EMC biedt een breed assortiment aan elektrotechnisch georiënteerde producten en diensten op het gebied van aandrijftechniek. Daarbij kan gebruik worden gemaakt van aandrijf- en besturingssystemen van zusterbedrijven. Het maritieme programma van ADS van STIGT en het industriële programma van ELSTO Drives & Controls vullen elkaar goed aan. Beide bedrijven leveren speciale en mobiele aandrijvingen waaronder lieraandrijvingen van O&K (Orenstein & Koppel), een merk van Bonfiglioli sinds de overname in 2016. Diensten en systemen van ELSTO Drives & Controls, ADS van STIGT en Verhoef EMC sluiten goed aan op de activiteiten van lierenbouwer EMCÉ Winches en onderhoudsspecialist STOLK Services, eveneens onderdeel van de Stokvis Group.

bron: Stokvis Group

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (8)

28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Katthedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden