Laatste nieuws:

, 10 september 2018 15:10

Robot winnen? Epson lanceert wedstrijd met drie robots als prijs

Epson lanceert een contest waarbij het de nieuwste technologie in handen legt van de toekomst: universiteiten, colleges en onderzoeksinstellingen in de hele EMEAR-regio (Europa, Midden-Oosten, Afrika en Rusland). De prijs: 3 robots.

Epson is leverancier van SCARA-robots en automatiseringsoplossingen.'
Epson is leverancier van SCARA-robots en automatiseringsoplossingen.
1/1

Automatisering reikt steeds verder en er worden veel nieuwe, innovatieve applicaties ontwikkeld voor robots. Deze vormen een revolutie in de productie- en andere sectoren. Vaardigheden en creativiteit vormen de kern van innovatie. "Epson ziet hoe hard het nodig is om de ontwikkeling van talent en vaardigheden te ondersteunen. Bijna 50 procent van de wereldbevolking bestaat nu uit millennials en zij krijgen te maken met een wereld die radicaal anders werkt dan nu. Onze wedstrijd is er daarom op gericht om de technologie van de toekomst in hun handen te leggen", zegt Volker Spanier, hoofd robotica-oplossingen bij Epson Europe.

Meedoen

Om deel te nemen aan de wedstrijd kunnen partijen zich aanmelden via www.epson.eu/robots-contest . Deelnemers dienen hun voorstel op te sturen voor 15 december 2018 en maken vervolgens kans om tot drie Epson-robots te winnen om te helpen bij hun project. Ze worden beoordeeld op verschillende criteria, waaronder innovatie, onderwijs, ontwikkeling van vaardigheden, uniek robotgebruik en duurzaamheid. De genomineerden ontvangen een uitnodiging om hun inzending te presenteren aan een jury.

Midden- en Oost-Europa groeiers

Het aantal industriële robots dat wereldwijd wordt geïmplementeerd, neemt naar verwachting toe tot 2,6 miljoen apparaten in 2019. Voornamelijk in Midden- en Oost- Europa wordt verwacht dat het gebruik van robots de komende twee jaar per jaar toeneemt met 20 procent. Na China is dit het hoogste groeipercentage wereldwijd.

Robotica centraal

Met deze groei staat robotica centraal in de toekomst van productie, de gezondheidszorg en een groot aantal andere sectoren. Robots kunnen ook helpen bij opleidingen, het verminderen van afval en het terugdringen van het energieverbruik. 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (7)

5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Katthedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden