Laatste nieuws:

DELFT/PETTEN, 17 februari 2014 10:42

Beleef het avontuur van het Nuon Solar Team in Australië (video)

In oktober 2013 heeft het Nuon Solar Team van de TU Delft deelgenomen aan de World Solar Challenge. Met de door ECN gesponsorde Nuna7 is het 16-koppige team naar Australië vertrokken. De enerverende maanden die aan de race zijn voorafgegaan zijn te bekijken in de documentaire hieronder. Er is te zien hoe het team in Nederland aan de Nuna7 aan het werken is, hoe de ploeg wordt gevolgd tijdens de reis in Australië en hoe de race uiteindelijk wordt afgelegd. Nieuwsgierig naar het fascinerende eindresultaat van de wedstrijd, volg het team dan mee op avontuur in deze indrukwekkende documentaire.

'
1/1

ECN heeft samen met het Nuon Solar Team aan de zonnewagen Nuna7 gewerkt. Bij ECN heeft het team verschillende zonnepanelen met verschillende behandelingen getest, zodat zoveel mogelijk rendement uit het invallende licht wordt gehaald. Diverse laminaten zijn getest op de panelen onder de verschillende hoeken.

Om metingen te doen aan hoog efficiënte zonnepanelen zijn zeer nauwkeurige meetinstrumenten nodig. Eén van deze instrumenten die ECN  aanbiedt  is de zonnepaneel flasher, deze kan met hoge precisie het rendement van een zonnepaneel bepalen. Deze flasher heeft geholpen om beslissingen te nemen over de uiteindelijke zonnepanelen op Nuna7. Het is voor het eerst dat een compleet nieuw type zonnepaneel gebruikt is.

Verder heeft ECN geholpen om mechanische onderdelen van Nuna7 te draaien en frezen. In de werkplaats waar alleen R&D onderdelen worden ontwikkeld met de kleinste toleranties zijn de meeste metalen onderdelen van Nuna7 bewerkt.

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (3)

4 oktober 2022 - Stuttgart
Motek
16 november 2022 - Tiel
Nationale Cobot Dag
30 november 2022 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden