Laatste nieuws:

LAS VEGAS, NEVADA (VS), 7 januari 2013 12:15

CES 2013: Toyota onthult autonome auto (video)

Hoewel deze week op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas vooral veel elektronische gadgets worden geshowd, zal ook autonoom rijden een plek veroveren op de beurs. Toyota heeft in aanloop naar CES een korte videoclip onthuld met een prototype autonome auto, die ze deze week willen gaan presenteren.

De autonome Lexus LS.'
De autonome Lexus LS.
1/1

De auto is een 2013 model Lexus LS, met een on-board radar en video-apparatuur om de weg en de bestuurder mee te monitoren. Toyota's autonome oplossing kan interactie aangaan met andere auto's en met infrastructuur. De camera's en radarapparatuur kunnen stoplichten detecteren, voetgangers, rijstroken en andere voertuigen. Met de technologie kunnen botsingen worden voorkomen volgens een woordvoerder van Toyota. De auto kan de bestuurder helpen en ook volledig autonoom rijden.

Deze week zal Toyota op een CES-persconferentie meer details over de autonome auto onthullen. De auto wordt getoond op de stand van Lexus. De aankondiging van Toyota geeft aan dat er autofabrikanten zijn die in de voetsporen van Google willen treden. Google loopt voorop met het implementeren van autonome rijtechnieken in haar auto's. Vorig jaar kende de Amerikaanse staat Nevada al een rijbewijs toe aan een door Google ontwikkelde autonome Toyota Prius.

 

 

 

 

 

bron: Singularity Hub

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (11)

14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
15 mei 2024 - Evenementenhal Hardenberg
Maakindustrie Expo
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden