Laatste nieuws:

, 5 november 2009 13:00

Wedstrijd energietoevoer nu zelfs wereldwijd

igus GmbH uit Keulen organsiseert voor de tweede maal de wedstrijd “vector award”. In verband met het grote succes van de laatste keer vindt het initiatief nu zelfs wereldwijd plaats (de laatste keer was dat alleen in Europa). Er wordt gezocht naar gedurfde toepassingen op het gebied van energietoevoer. Die kunnen gerealiseerd zijn met veelzijdige kabelrupsen en kabels of op basis van de recentere inductie- en wireless-technologieën. De inzendingstermijn sluit op 28 februari 2010. De prijsuitreiking vindt plaats bij de igus-stand op de Hannover Messe (19-23 april 2010). De “vector”-wedstrijd staat officieel onder auspiciën van de divisie Industrial Automation van de Hannover Messe.

“Kabelrupsen zijn nagenoeg universeel inzetbaar” – Harald Nehring, procuratiehouder voor de afdeling kabelrupssystemen bij igus, heeft samen met een aantal vooraanstaande partners nu de wereldwijde wedstrijd “vector award” georganiseerd.'
“Kabelrupsen zijn nagenoeg universeel inzetbaar” – Harald Nehring, procuratiehouder voor de afdeling kabelrupssystemen bij igus, heeft samen met een aantal vooraanstaande partners nu de wereldwijde wedstrijd “vector award” georganiseerd.
1/1

Voor de energietoevoer-wedstrijd is een prijzengeld tot 5000 euro beschikbaar gesteld. De jury bestaat uit prominente technici en wetenschappers, o.a. van de Beroepsorganisatie Automatisering van de Duitse Centrale Unie voor de Elektrotechniek en Elektronische Industrie (ZVEI), het gereedschapsmachinelaboratorium (WZL) van de RWTH Aken en de TÜV Rheinland. Informatie en deelname op www.vector-award.com/nederlands. Jurylid Harald Nehring, procuratiehouder voor de afdeling kabelrupssystemen bij igus: "We ontdekken bijna dagelijks nieuwe toepassingen. De wedstrijd moet laten zien welke grenzen met betrekking tot kabelrupsen al geslecht zijn. "Moderne kunststof kabelrupsen zijn nagenoeg universeel inzetbaar, van de kraan- en gereedschapsmachinebouw tot robotica en cleanrooms." Aan de eerste "vector award" twee jaar geleden hebben meer dan tachtig inzenders deelgenomen, van Frankrijk tot Finland, van Groot-Brittannië tot Roemenië, van Zwitserland tot Spanje. De hoofdprijs ging naar een applicatie van Güdel GmbH in Osterburken (D). Daar werd bij de industriële automatisering voor het eerst gebruik gemaakt van een kabelrups voor toepassing in een 45 m lange rijweg met een "snelle" 90°-bocht.

 

www.vector-award.com/nederlands

www.igus.nl

bron: Igus

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (11)

14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
15 mei 2024 - Evenementenhal Hardenberg
Maakindustrie Expo
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden