Laatste nieuws:

, 22 september 2009 12:47

Robot Safety Seminar

Bedrijven die industriële robots inzetten bij automatisering van bedrijfsprocessen kunnen zich op drie donderdagen in oktober tijdens het Robot Safety Seminar laten informeren over het voorkomen en beperken van risico's bij de inzet van robots.

'
1/1
Nu steeds meer arbeidsprocessen door robots worden overgenomen krijgt een toenemend aantal medewerkers op de werkvloer te maken met een industriële robot als collega. Het streven naar een absoluut veilige werkomgeving bij inzet van robotica is één van de speerpunten van de Robotics Association Benelux (RAB). Deze twee jaar jonge vereniging van Nederlandse en Belgische robotleveranciers en system-integrators heeft daarom in samenwerking met het Mikrocentrum het initiatief genomen tot het organiseren van het Robot Safety Seminar op 15, 22 en 29 oktober a.s. Tijdens dit seminar wordt aan de hand van een praktijkvoorbeeld ingegaan op de gevaren en risico's die dit oplevert voor bedienend personeel. Specialisten uit verschillende disciplines geven antwoord op de vraag hoe je risico's kunt beoordelen en kunt voorkomen, wat de laatste (machine-) richtlijnen zijn op dit gebied, welke veiligheidstechnieken en -componenten er beschikbaar zijn en wat al deze maatregelen uiteindelijk opleveren. Het Robot Safety Seminar vindt plaats op de volgende lokaties:
- donderdag 15 oktober Eindhoven, Mikrocentrum
- donderdag 22 oktober Mechelen (Be), Technopolis
- donderdag 29 oktober Zwolle, De Koperen Hoogte

bron: Robotics Association Benelux

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (11)

14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
15 mei 2024 - Evenementenhal Hardenberg
Maakindustrie Expo
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden