Laatste nieuws:

, 21 september 2009 17:16

GDF Suez, Total en Photovoltech verminderen samen met IMEC de kost van zonne-energie

Total en GDF-Suez, twee belangrijke energiebedrijven, en dochteronderneming Photovoltech, de Belgische zonnecelfabrikant, gaan samen met IMEC onderzoek verrichten om het verbruik van de basisgrondstof van zonnecellen – silicium – te verminderen. Tegelijkertijd zullen ze de efficiëntie van siliciumzonnecellen trachten te verhogen.

Directeur Luc v/d Hove'
Directeur Luc v/d Hove
1/1

Het onderzoek zal gebeuren in het kader van IMEC's industrieel onderzoeksprogramma rond nieuwe generaties van kristallijn siliciumzonnecellen. De belangrijkste doelstelling van dit multi-partner onderzoeksprogramma is de kost van zonne-energie substantieel verminderen.

Één onderzoeksteam

Met dit industrieel affiliatieprogramma creëert IMEC een onderzoeksomgeving om innovatieve processen te ontwikkelen voor nieuwe generaties siliciumzonnecellen. Volgens de overeenkomst zullen onderzoekers van GDF Suez, Total en Photovoltech binnen het programma samenwerken met het IMEC zonnecel onderzoeksteam, onderzoekers van andere energiebedrijven, zonnecelproducenten en materiaal en toestelleveranciers om die geavanceerde fabricatieprocessen te ontwikkelen en te testen op een semi-industriële productielijn.

Luc van den Hove, Algemeen Directeur en CEO van IMEC: "We zijn zeer opgetogen dat Total en GDF-Suez, twee van de belangrijkste energiebedrijven en onze spin-off Photovoltech, instappen in ons industrieel samenwerkingsprogramma rond siliciumzonnecellen. Deze overeenkomst toont het belang van ons onderzoek voor de globale energiemarkt. Tegen 2025 moet minimum 20% van de wereldwijde energieproductie komen van hernieuwbare bronnen en zonne-energie zal voor minimum 10% van de totale elektriciteitsproductie instaan. Maar om dat te bereiken moeten we de krachten bundelen om de kost van elektriciteitsproductie uit zonne-energie sterk te verminderen."

bron: IMEC

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (11)

14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
15 mei 2024 - Evenementenhal Hardenberg
Maakindustrie Expo
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden