Laatste nieuws:

, 18 september 2009 12:02

Mikrocentrum Themadagen: welke aandrijving tegen lagere kosten en voor een beter milieu?

Bij de mikrocentrum Thema dag over aandrijvingen, die wordt gehouden op 29 september 2009 in het Mikrocentrum te Eindhoven, gaat het voornamelijk om aandrijvingen in machines; Aandrijvingen in machines voor de industrie en in mobiele werktuigen zijn goed voor een belangrijk deel van ons energieverbruik. Alleen al uit oogpunt van kosten en milieu is het daarom goed om kritisch na te denken over de keuze van de juiste aandrijving voor een gegeven applicatie. Maar ook uit economisch oogpunt is het belangrijk de juiste keuze te maken.

'
1/1

Aandrijvingen in machines voor de industrie en in mobiele werktuigen zijn goed voor een belangrijk deel van ons energieverbruik. Alleen al uit oogpunt van kosten en milieu is het daarom goed om kritisch na te denken over de keuze van de juiste aandrijving voor een gegeven applicatie. Maar ook uit economisch oogpunt is het belangrijk de juiste keuze te maken. Niet alleen is de keuze voor de juiste aandrijving mede bepalend voor de kostprijs, ook minimalisering van de onderhoudskosten staat hoog op de agenda van veel eindgebruikers van machines. Total Cost of Ownership leeft niet alleen meer in de procesindustrie, maar ook in de maakindustrie.

Tegelijkertijd moet een aandrijving ook veilig te gebruiken en aan te sturen zijn en wordt het aanbod aan aandrijvingen en besturingen alleen maar breder. Reden voor het Mikrocentrum om in samenwerking met het vakblad Aandrijftechniek een themadag te organiseren, waarin technische en economische overwegingen bij de keuze van vooral hydraulische en elektrische aandrijvingen centraal staan.

De dag is bedoeld voor: constructeurs, systeemontwerpers, engineers, procestechnologen, hoofden technische diensten en technisch directeuren.

bron: mikrocentrum

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (11)

14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
15 mei 2024 - Evenementenhal Hardenberg
Maakindustrie Expo
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden