Laatste nieuws:

LEHIGH VALLEY (USA), 10 oktober 2008 16:51

Air Products opent nieuw waterstof tankstation bij eigen hoofdkantoor

Air Products, één van de grootste aanbieders van waterstof en waterstoftechnologie ter wereld, heeft een nieuw waterstof tankstation geopend in Lehigh Valley in Amerika. Voor Air Products, dat wereldwijd al zo’n 90 waterstof tankstations heeft gebouwd, was deze opening een bijzondere gebeurtenis omdat het tankstation op het terrein van het eigen hoofdkantoor staat. Het tankstation maakt samen met twee waterstof bussen onderdeel uit van het Hydrogen Education Initiative. Het initiatief, dat gesponsord wordt door de Federal Transit Administration (FTA) en uitgevoerd door het Da Vinci Science Center, is opgezet om de voordelen van de waterstof economie voor het energieverbruik en het milieu te demonstreren en tevens te laten zien wat de huidige stand van de techniek is.

'
1/1

"Er bestaat grote behoefte aan de ontwikkeling van economisch verantwoorde, veilige en milieuvriendelijke brandstoffen voor verkeer en vervoer", zei John McGlade, CEO van Air Products tijdens de feestelijke opening van het tankstation. "De kans om ergens met waterstof aangedreven voertuigen te laten rijden betekent vrijwel automatisch dat ook het publiek informatie krijgt over de mogelijkheden van waterstof als brandstof. En daarom vinden wij dit soort projecten van groot belang."

Dr. Robert A. Fox, directeur van het Da Vinci Science Center citeerde uit een rapport van de de National Research Council en de National Academy of Engineering, waarin de overheid het advies krijgt om actief mee te werken aan de ontwikkeling en introductie van veilige en schone brandstoffen om de Amerikaanse afhankelijkheid van traditionele energiebronnen te verminderen en tevens de klimaatverandering te lijf te gaan. Het Da Vinci Science Center start in de regio met een educatief programma om de bevolking te informeren over het gebruik van waterstof als een veilige, schone en effectieve brandstof. In dat kader zullen de bussen ook worden ingezet voor bijzondere gelegenheden in de regio.

Eén van de doelstellingen van de FTA is inzicht te krijgen in eventuele barrières voor de adoptie van waterstof technologie, zoals bijvoorbeeld het gebrek aan kennis of weerstand bij het publiek. Het FTA zal de onderzoeksgegevens, die het project in Lehigh Valley oplevert, gaan gebruiken om andere waterstof initiatieven in Amerika te ondersteunen.

Air Products houdt zich al sinds 1993 met de ontwikkeling van waterstoftechnologie bezig. Het bedrijf is niet alleen een van de grootste producenten van waterstof ter wereld, maar houdt zich ook bezig met de ontwikkeling van brandstofcellen en technologie voor transport, opslag en distributie van waterstof. Bij de meer dan 90 waterstof tankstations, die het bedrijf wereldwijd heeft gebouwd, tanken per maand inmiddels al zo'n 2.000 voertuigen waterstof. Het grootste deel van de tankstations staat in Amerika. Het tankstation in Lehigh Valley is het tweede waterstof tankstation in Pennsylvania. Het andere staat op de campus van de Pennsylvania State University. Daarnaast heeft Air Products tankstations gebouwd in Brazilië, Canada, China, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, India, Italië, Japan, Nederland, Singapore, Zuid-Korea, Taiwan en Groot-Brittannië. Air Products bouwt zowel tankstations voor de distributie van vloeibare als gasvormige waterstof. Bij de meeste tankstations wordt de waterstof nog per truck aangeleverd, maar bij de grotere tankstations wordt de waterstof op locatie geproduceerd.

bron: Air Products

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (11)

14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
15 mei 2024 - Evenementenhal Hardenberg
Maakindustrie Expo
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden