Laatste nieuws:

'S HERTOGENBOSCH, 11 augustus 2008 17:36

Geïntegreerde CAM-oplossing binnen SolidWorks

SolidWorks reseller Cadmes mag sinds kort ook CAMWorks leveren: het geïntegreerde CAM-systeem binnen SolidWorks: het is door dezelfde producent van DFMPro en eDrawings gemaakt. SolidWorks komt hiermee tegemoet aan de groeiende vraag naar geïntegreerde CAD/ CAM-oplossingen.

'
1/1

CAMWorks is een gecertificeerd Goldpartner van SolidWorks: het is de eerste volledig geïntegreerde CAM-oplossing die ontworpen is om in SolidWorks te werken. De kracht van CAMWorks is dat de programmeur op een gebruiksvriendelijke en efficiënte wijze een NC-programma kan genereren voor zijn CNC-machine. Het kan gebruikt worden voor het aansturen van CNC-gestuurde freesmachines, draaibanken, draai-/freescombi's en draadvonkmachines.

Als basisfunctionaliteit is CAMWorks uitgerust met Automatic Feature Recognition en Knowledge Based Machining in de vorm van een technologiedatabase.

SolidWorks-gebruiker Rob van der Waal van Van der Waal Machinery uit Etten-Leur heeft verschillende redenen waarom hij koos voor de oplossing CAMWorks binnen SolidWorks. "Voor zowel gecompliceerd- als seriewerk, zie ik toekomst in CAM in plaats van programmeren aan de machine. We groeien, dus willen graag investeren in tekenen en programmeren. Daarnaast is het fijn de mogelijkheid te hebben om de bijbehorende training op locatie over verschillende dagen te kunnen verspreiden".

Cadmes

Cadmes, met vestigingen in Nederland, België en Luxemburg, is leverancier van CAD/CAM/CAE- en PDM-software en dienstverlener op het gebied van design, engineering, training, werkvoorbereiding en productie in de metaal- en kunststofindustrie. Cadmes levert onder andere SolidWorks, PDMWorks Enterprise, SmarTeam, Tacton, COSMOSWorks, CAMWorks, Cimatron en Mastercam. Cadmes is de enige SolidWorks Certified Training & Support Provider (en PDMWorks Enterprise Certified Advanced Services Provider) voor de Benelux.

bron: Cadmes

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (11)

14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
15 mei 2024 - Evenementenhal Hardenberg
Maakindustrie Expo
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden