Laatste nieuws:

DEVENTER, 19 juni 2008 12:18

NXP Business Improvement Competition gewonnen door het Nederlandse team

NXP Semiconductors heeft afgelopen week de finale gehouden van de jaarlijkse Business Improvement Competition (BIC) in Beijing, China. Het Nederlandse team heeft met hun project “Check Check dubbel Check” als winnaar 1.100 teams wereldwijd achter zich gelaten. De oplossing van team Nederland zorgt voor een besparing voor NXP van 1 miljoen Euro per jaar. Daarnaast hebben ze met deze overwinning de gouden award in handen. Inmiddels is het idee al uitgerold in de fabriek in Nijmegen.

Het NXP team is gisteren gehuldigd bij de fabriek in Nijmegen door Fred Rausch Country Manager Nederland NXP'
Het NXP team is gisteren gehuldigd bij de fabriek in Nijmegen door Fred Rausch Country Manager Nederland NXP
1/1
BIC is een jaarlijks terugkerende onderlinge competitie van NXP Semiconductors waarvoor medewerkers verschillende teams vormen en wereldwijd de competitie aangaan voor het beste ‘business improvement idee'. Het doel van BIC is om de medewerkers van NXP te stimuleren om teams te vormen die verbeteringen bedenken en invoeren. Dit jaar is het beste idee gekomen vanuit Nederland. Het team bedacht een simpele maar buitengewoon effectieve methode die voorkomt dat operators de verkeerde bewerking starten. Dit resulteert in lagere kosten, geen uitval en betere product kwaliteit. Daarnaast is deze oplossing universeel toepasbaar.

0% fouten
Met het winnende idee van het Nederlandse team worden 28% gemaakte menselijke fouten gereduceerd tot 0% gemaakte fouten. De jury zei hierover "Het team toonde dat met een ingenieuze maar toch eenvoudige oplossing het foutpercentage gereduceerd kan worden naar nul. Dit initiatief zal NXP Nijmegen 1 miljoen Euro besparingen jaarlijks geven."

Stephan Fick, één van de teamleden uit het Nederlandse team, " In onze fabriek wordt 3000 keer per dag een bewerking gestart. Als de verkeerde bewerking wordt gekozen betekent dat onze producten opnieuw bewerkt moeten worden of erger dat we ze weg moeten gooien wat naast veel kosten ook leveringsproblemen kan geven."

Twaalf teams
Twaalf teams vanuit Azie, Europa en de VS stonden in de finale van de BIC competitie in Beijing. De jury bestond uit Frans van Houten, CEO NXP Semiconductors, het management team van NXP en een afgevaardigde van een klant van NXP.

"Ik ben erg onder de indruk van het idee van het Nederlandse team. Naast onze fabrieken in Nijmegen zal ook in HazelGrove (Engeland), Caen (Frankrijk) en Hamburg (Hamburg) deze oplossing worden ingevoerd. Ik ben trots dat de bedenkers van deze oplossing uit Nederland komen", aldus Fred Rausch Country Manager Nederland.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (11)

14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
15 mei 2024 - Evenementenhal Hardenberg
Maakindustrie Expo
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden