Laatste nieuws:

DEVENTER, 27 mei 2008 12:23

Innovatiegericht Onderzoekprogramma Elektromagnetische Vermogenstechniek (IOP-EMVT)

Op 31 januari 2008 wordt door SenterNovem een workshop georganiseerd waarmee het startschot wordt gegeven voor de laatste tender, dat wil zeggen de laatste mogelijkheid om projectvoorstellen in te dienen in het kader van het IOP-EMVT. De workshop geeft informatie over de procedures en kan dienen als basis om samenwerkingsverbanden tot stand te brengen. Ook voor mkb-bedrijven kan dit een interessante optie zijn.

De workshop vindt plaats in Burgers' Zoo in Arnhem en de toegang is gratis. Nadere informatie staat op de website van SenterNovem onder link  

Wat is EMVT?
EMVT is een combinatie van technologieën die hun toepassing krijgen in geïntegreerde elektromagnetische systemen met een hoge vermogensdichtheid, hoge frequentie en hoog rendement, waarbij rekening gehouden wordt met elektrische, magnetische, thermische en mechanische ontwerpaspecten. De immuniteit voor elektromagnetische beïnvloeding en verstoringen speelt een grote rol.

Wat is een IOP?
De onderzoekswereld speelt een belangrijke rol in het voortdurende proces van technologische vernieuwing. Het Ministerie van Economische Zaken wil langdurige strategische R&D-samenwerking tussen bedrijven en publiek gefinancierde kennisinstellingen op voor de Nederlandse economie belangrijke gebieden stimuleren. Een van de middelen om dit te bereiken zijn Innovatiegerichte Onderzoeksprogramma's (IOP's).

Voor wie is het IOP EMVT interessant?
Nederlandse bedrijven, universiteiten en non-profit instituten worden uitgenodigd om aan het programma deel te nemen. Bedrijven worden aangemoedigd om projectideeën voor te stellen. Op basis van deze behoeften worden door universiteiten en onderzoekinstituten projectvoorstellen ingediend. Uiteindelijk zal het bedrijfsleven profiteren van de kennis die wordt opgebouwd tijdens het programma, dat vier tot acht jaar loopt.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (11)

14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
15 mei 2024 - Evenementenhal Hardenberg
Maakindustrie Expo
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden