Laatste nieuws:

4 november 2013 10:42

RapidPro 2014 groeit en splitst

3D printing groeit razendsnel. Door de veelzijdigheid in technologieën zijn er grote verschillen ontstaan in type aanbieders en in kennisbehoefte van gebruikers. Mikrocentrum splitst daarom voor de komende editie de vakbeurs RapidPro op in 'RapidPro Industrial' en 'RapidPro Home Professional'. Beide evenementen vinden tegelijkertijd en naast elkaar plaats en zijn gratis te bezoeken.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

3D printen is hot. Spraakmakende voorbeelden als geprint eten, implantaten en een grachtenpand spreken tot de verbeelding. Tegelijkertijd is het ook een vakgebied dat al meer dan 20 jaar in ontwikkeling is met bedrijven als NASA, GE Aviation en Boeing als drijvende kracht. 3D printen maakt het mogelijk om snel en goedkoop vanuit huis een nieuw product of dienst te lanceren, maar biedt ook nieuwe kansen voor (startende) ondernemers, MKB's en grote OEMs.

"De grote diversiteit aan innovatieve mogelijkheden betekent ook een grote diversificatie in kennisbehoefte. En dat is soms best lastig", licht beursmanager Els van de Ven van Mikrocentrum toe. "Hoewel het goed is geweest het kennis- en productaanbod in voorgaande edities op één vloer te bundelen, is de markt nu klaar voor een nieuwe opzet met twee co-events. Zo vindt zowel de b2b-gebruiker als de home professional sneller waarnaar hij of zij op zoek is."

Industrial en internationaal

De industrie kan zijn hart ophalen op RapidPro Industrial 2014. Of de bezoeker van deze vakbeurs nu komt voor state-of-the-art kennis of onderzoek doet voor een investering, de vertrouwde combinatie van beursvloer met congres biedt voor ieder wat wils. Van de Ven: "Van de exposanten die zich nu al hebben aangemeld is bekend dat zij garant staan voor een totaalaanbod van hoogwaardige apparatuur, grondstoffen, software en diensten.

Zo zijn er industriële additive manufacturing machines en is er professionele apparatuur voor scannen, meten en digitaliseren. Zowel metaal, kunststof als technisch keramiek wordt hierbij belicht. De verschillende kennisinstellingen presenteren hun ontwikkelingen. Productontwikkelaars en hightech dienstverleners bieden hun diensten in product- en prototypeontwikkeling aan.

Voor wat betreft het congresprogramma: dit is stevig en internationaal. Hierbij zal natuurlijk aandacht zijn voor bekende segmenten zoals medisch en dentaal, maar ook voor sectoren zoals automotive, luchtvaart, architectuur, juwelen en machinebouw. Bovendien zijn er lezingen die een totaaloverzicht geven van de verschillende Europese projecten die momenteel lopen of recentelijk zijn afgerond."

Home Professional

Professionele thuisgebruikers zoals (industrial) designers, kunstenaars en jonge ondernemers zijn op RapidPro Home Professional aan het juiste adres. Op deze beursvloer zijn diverse leveranciers te vinden van 3D-printers, materialen en software, helemaal toegespitst op deze gebruikers.

"Je ziet dat het aanbod van 3D-printers de afgelopen tijd explosief is toegenomen. De prijzen zijn dan ook fors gedaald. Dit biedt enorme kansen voor de home professional die nu goedkoop prototypes of unieke enkelstuks eindproducten kan maken. Om deze groep verder te helpen hebben we op RapidPro Home Professional naast producten ook lezingen en workshops die de home professional helpen meer uit 3D-printing te halen", aldus Van de Ven.

RapidPro Industrial en RapidPro Home Professional 2014 vinden gelijktijdig plaats op 26 en 27 februari 2014 in NH Conference Centre Koningshof in Veldhoven. Bezoek aan beide beurzen is gratis. Klik hier voor meer informatie.

Van onze partners meer (0)...

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb