Laatste nieuws:

10 oktober 2011 10:49

350 Deelnemers voor kick-off SolidWorks 2012

Meer dan 350 klanten en relaties van CAD2M hebben de eerste Nederlandse kick-off van SolidWorks 2012 bijgewoond. Volgens de consultants van deze Nederlandse reseller wijzigt de nieuwe versie van dit CAD-pakket het productontwikkelproces fundamenteel. "Hij blinkt uit in bedieningsgemak en productiviteitswinst.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

Onze doelstelling is de engineering van onze klanten efficiënter te laten functioneren", zo opende  Bert Smeitink, algemeen directeur van CAD2M de kick-off. Zijn bedrijf viert dit jaar net als het CAD-pakket het 20-jarig bestaan. In die tijd is een klantenbestand van 900 klanten opgebouwd.

Engineering versnellen

In de 20e release van het CAD-pakket zijn vaak voorkomende handelingen geautomatiseerd. Met de toetscombinatie Ctrl A kun je bijvoorbeeld, net als in een tekstverwerker, meer componenten in één keer selecteren. Veel tijdwinst boekt de engineer bij het importeren van bestanden. De tijdwinst van de nieuwe functie large review designs is volgens de reseller ronduit spectaculair. Kostte het tot nog toe 40 minuten om een samenstelling van 13 000 componenten te openen, met de 2012-versie gebeurt dit in 89 seconde. Large review design vervangt de quick review functie. Je kunt nu ook door het 3D-ontwerp van de fabriek lopen, snapshots en animaties maken voor een presentatie.

Productoptimalisatie

"SolidWorks 2012 zorgt voor een fundamentele wijziging in het productontwikkelproces", zegt  Martijn Visser, CAD/CAE-consultant bij CAD2M, tijdens de kick-off in Burgers' Zoo. Hij doelt dan vooral op de tools in het pakket om sneller je product te optimaliseren. Motion is bijvoorbeeld een add-in om de beweging van een assembly te simuleren, daar data uit te genereren en op basis van een aantal parameters het totaalontwerp te optimaliseren. Zo'n optimalisatieslag was al te maken waar het gaat om spanningen. SolidWorks 2012 kan nu ook aan de hand van de zogenaamde beam-elementen lineair dynamische berekeningen maken. Hierdoor neemt de rekentijd af van ruim 32 minuten naar amper 5,5 minuut.

Groen

De ontwerpen die in SolidWorks 2012 worden gemaakt, kunnen gedetailleerd worden doorberekend op hun duurzaamheid. Nieuw is bijvoorbeeld dat je de levensduur kunt ingeven, meer gedetailleerd het transport van je product en de energie die nodig is voor de assemblage. De sustainabilitymodule berekent daarna de milieu-impact van het design. Om in de ontwerpfase meer inzicht te krijgen in de kosten, heeft SolidWorks zowel voor plaatwerk- als freesproducten een kostenberekeningsmodule, die op basis van je eigen parameters snel inzicht geeft in mogelijke besparingen door je product aan te passen of een ander productieproces te kiezen.

Koppeling naar het web

SolidWorks 2012 biedt tot slot verbeterde communicatiemogelijkheden met de nieuwe 3DVIA Composer. Ontwerpen kunnen bijvoorbeeld direct geëxporteerd worden als html-outputprofielen voor gebruik in een website. Interactieve knoppen die de designer in het ontwerp heeft gedefinieerd, blijven behouden. Deze nieuwe ontwikkelingen sluiten nauw aan bij de toekomstige trend die CAD2M directeur Bert Smeijtink verwacht. "SolidWorks blijft een desktop pakket, maar de cloud en mobiel komen er aan. Ook daarmee willen we als CAD2M de komende jaren voorop lopen.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb