Laatste nieuws:

19 april 2024 11:51

LEM opent nieuwe fabriek in Maleisië

LEM ziet de vraag naar hun stroom- en spanningssensoren – de belangrijkste producten van het Zwitserse concern – wereldwijd toenemen. Dat is dan ook meteen de reden dat 15,7 miljoen euro is geïnvesteerd in een nieuwe moderne fabriek in de provincie Penang in Maleisië.

Grégorie Lafore (links naast het bord), general manager van LEM Maleisië leidt de rondleiding door de nieuwe fabriek.'
Grégorie Lafore (links naast het bord), general manager van LEM Maleisië leidt de rondleiding door de nieuwe fabriek.
1/1
Meer over
Bedrijven
Op dit moment zijn in de nieuwe fabriek ongeveer 70 mensen aan de slag. LEM verwacht dat dit aantal tot meer dan 200 zal toenemen rond maart 2025 en eventueel naar meer dan 500, wanneer de omzet van de fabriek naar verwachting boven 200 miljoen euro zal uitkomen. Plannen voor een uitbreiding liggen al klaar. De nieuwe fabriek van 11.800 vierkante meter beschikt over een modern logistiek systeem met automatisch geleide voertuigen (AGV's) voor het transport tussen het magazijn en productielijnen. LEM Maleisië dient ook als proefproject voor het uitrollen van een nieuw ERP-systeem.

Eigen halfgeleiders testen

LEM-ceo Frank Rehfeld: "Wij zijn altijd op zoek om oplossingen te vinden die onze activiteiten veilig stellen en tegelijkertijd onze wereldwijde voetafdruk veranderen. De nieuwe fabriek in Penang is de laatste uitdaging op dit gebied. Het is van belang in onzekere tijden dat LEM er naar streeft om zijn veerkracht te vergroten en klanten nog beter van dienst te zijn. Wij zullen dit bereiken door te investeren in geavanceerde productiefabrieken en personeel dat in staat is om de beste producten te fabriceren die ontwikkeld zijn om aan de eisen van deze groeiende sector te kunnen voldoen."
Andreas Hürlimann, voorzitter van de Raad van Bestuur bij LEM: "Ik ben erg optimistisch, omdat we nu een uiterst modern bedrijf in deze regio hebben en de mogelijkheid om onze eigen halfgeleiders te testen is een geweldige opsteker voor onze geïntegreerde componenten voor stroommeting.

Green Building Index

Hürlimann vervolgt: "Het was van wezenlijk belang toen we deze nieuwe fabriek opleverden dat deze voldeed aan de Green Building Index (GBI), de groene indelingsklasse voor industriële gebouwen van Maleisië. Met 300 kW aan inmiddels geïnstalleerde zonne-energiesystemen en nog eens 400 kW dat gepland staat voor 2026, maakt het gebouw tevens gebruik van het opvangen van regenwater en gebouwenautomatisering voor het optimaliseren van het energieverbruik. Deze nieuwe fabriek is het bewijs van LEM's betrokkenheid bij CO2 reductie die deel uit maakt van de visie op lange termijn om klanten en de gemeenschap in het algemeen te helpen bij de overgang naar een meer duurzame toekomst."

 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb