Laatste nieuws:

6 maart 2024 09:20

Rittal neemt Vink Montagetechniek over

Rittal heeft Vink Montagetechniek uit Groessen overgenomen. “Wij werken al tientallen jaren samen met Vink Montagetechniek”, verheldert Rittals algemeen directeur Rogier van Lieshout de overname. “Zij modificeren voor ons behuizingen volgens klantwens. Met de overname versterken we onze positie met betrekking tot deze dienstverlening, versnellen we de digitalisering en kunnen we de processen binnen Vink Montagetechniek nog verder optimaliseren om aan de klantwens te kunnen blijven voldoen.”

Vink Montagetechniek is overgenomen door Rittal. Links Jan Vink en rechts Rittal directeur Sales & Marketing Hubert ten Broeke. (Foto: Rittal.'
Vink Montagetechniek is overgenomen door Rittal. Links Jan Vink en rechts Rittal directeur Sales & Marketing Hubert ten Broeke. (Foto: Rittal.
1/1
Meer over
Bedrijven
Hubert ten Broeke, directeur Sales & Marketing: "Rittal richt zich steeds meer op servitization. Dat wil zeggen dat wij de focus leggen op het leveren van diensten waar ons product een onderdeel van is. Door Vink Montagetechniek op te nemen binnen Rittal, ontstaan korte lijnen die deze ontwikkeling helpen versnellen." Alle huidige medewerkers van Vink Montagetechniek vallen nu volledig onder Rittal.
Hubert: "Klanten kunnen blijven rekenen op de hoogwaardige dienstverlening waar ze aan gewend zijn. Achter de schermen maakt de overname het mogelijk om sneller mee te gaan in de beweging naar duurzame oplossingen voor onze klanten. De materialen- en afvalstromen van Vink Montagetechniek gaan bijvoorbeeld mee in de MVO-ambities en duurzaamheidsaanpak van Rittal.

‘Altijd een stap voor'

Jan Vink, voormalig eigenaar van Vink Montagetechniek: "Door te investeren in digitalisering en automatisering met de modernste bewerkingsmachines, zoals freesmachines, ponsmachines en lasermachines, ben ik in het verleden altijd een stap voor blijven lopen. Mijn medewerkers en ik hebben altijd het gevoel gehad onderdeel van Rittal te zijn. Deze overname maakt dat nu concreet. Ik zie de toekomst met vertrouwen tegemoet. Samen blijven wij bouwen aan de beste diensten voor onze klanten."

Ambitie

De overname geeft ook zusterbedrijf EPLAN ruimte om de digitale ondersteuning binnen het EPLAN Platform verder uit te breiden. Rogier: "Rittal wil de Nederlandse industrie- en IT-sector optimaal ondersteunen door technologieën, mensen en markten op nieuwe manieren met elkaar te verbinden. De overname van Vink Montagetechniek ligt in lijn met deze ambitie. Het maakt het mogelijk om deze hoogwaardige diensten op te nemen in ons vaste aanbod, we kunnen ze eenvoudiger in het EPLAN Platform integreren én krijgen de ruimte om deze processen continu te blijven optimaliseren. Ik ben heel blij dat we de mensen van Vink Montagetechniek bij Rittal mogen verwelkomen. Samen met onze klanten blijven we werken aan een uitdagende en succesvolle toekomst."

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb