Laatste nieuws:

9 januari 2024 10:09

HMS Networks neemt Red Lion Controls over

HMS Networks AB heeft half december vorig jaar een bindende overeenkomst gesloten met Spectris Group Holdings Limited voor de overname van het Amerikaanse Red Lion Controls. De overname versterkt de aanwezigheid van HMS in Noord-Amerika en breidt ook het productaanbod uit. Naar verwachting wordt de overname afgerond in de eerste helft van 2024

'
1/1
Meer over
Bedrijven

Staffan Dahlström, ceo van HMS: ."We zijn verheugd om Red Lion te kunnen verwelkomen in de HMS Networks familie. De bedrijven zijn een geweldige match, zowel op het gebied van producten, geografische aanwezigheid en culturele aspecten. De combinatie van het productportfolio van Red Lion, dat complementair is aan het aanbod van HMS en een beperkte overlap heeft, en de geografische match met Red Lion dat een sterke positie heeft in de aantrekkelijke Noord-Amerikaanse markt en HMS dat zijn kernmarkten in Europa heeft, genereert goede cross-selling mogelijkheden.

Drie productlijnen

Red Lion heeft wereldwijd ongeveer 400 medewerkers, waarvan ongeveer 300 in de Verenigde Staten. De belangrijkste klanten zijn actief in de fabrieksautomatisering, alternatieve energie, olie en gas, energie- en nutsbedrijven, transport, en water en afvalwater. Het databedrijf heeft drie kernproductlijnen: 
  • Access-producten zoals industriële gateways, protocol-converters, routers en access-points.
  • Connect-producten met Industrial Layer 1 en 2 ethernetschakelaars als belangrijkste onderdelen van de productlijn vormen.
  • Visualize-producten als HMI's en panel-meters.
"De ‘Access' producten van Red Lion passen goed bij de Anybus en Ewon productlijnen van HMS, terwijl de ‘Connect' producten van Red Lion een toevoeging vormen waar HMS al een aantal jaren naar op zoek is: een sterk Ethernet Switch aanbod met een sterke marktpositie. Tot slot biedt het ‘Visualize' aanbod van Red Lion nieuwe mogelijkheden voor HMS om het Data Visualization aanbod te verkennen dat steeds interessanter wordt door de centrale rol die het speelt in de industriële automatiseringsomgeving en de mogelijkheid om extra waarde te bieden bovenop het connectiviteits- en netwerkaanbod van HMS. We kijken ernaar uit om samen te werken en de synergieën tussen de bedrijven te realiseren, maar ook om, zodra de transactie is afgerond, elkaar in staat te stellen de volgende stappen te zetten op onze gezamenlijke toekomstige reis", aldus Dahlström

 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb