Laatste nieuws:

5 december 2023 15:25

Atlas Copco koopt Duitse Kracht

Atlas Copco Groep heeft overeenstemming bereikt over de overname van KRACHT GmbH, fabrikant van onder andere externe tandwielpompen, vloeistofmeetsystemen, kleppen, hydraulische aandrijvingen en doseersystemen.

'
1/1
Meer over
Bedrijven
Kracht is opgericht in 1911 en heeft zijn hoofdkantoor in Werdhol, Duitsland. Het bedrijf heeft dochterondernemingen in de VS, China en Hongarije en ongeveer 440 werknemers. In 2022 had Kracht een omzet van ongeveer 72 miljoen euro.
"Vorig jaar hebben we LEWA en Wangen overgenomen en nu breiden we ons portfolio binnen verdringerpompen verder uit met aanvullende technologieën", zegt Andrew Walker, business-area president Power Technique. "Het segment van de industriële pompen is geïdentificeerd als een strategische fit voor de Groep. Deze overname is een verdere stap voor ons binnen dit segment, dat een cruciale rol speelt binnen vele industrieën."
De overnameprijs is niet bekendgemaakt. De overname moet nog worden goedgekeurd door de betreffende instanties en zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2024 worden afgerond. Het bedrijf wordt onderdeel van de divisie Power and Flow binnen de business area Power Technique.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb