Laatste nieuws:

20 januari 2021 09:46

Eigenaren Arburg nemen divisie Drives & Automation van AMK over

De ondernemers achter spuitgietmachinefabrikant Arburg – de families Hehl en Keinath - hebben met terugwerkende kracht tot 1 januari 2021 AMK Arnold Müller GmbH & Co en daarmee de Drives& Automation-divisie van AMK. De nieuwe naam van de onderneming wordt AMKmotion GmbH + Co KG opereren.

'
1/1
Meer over
Bedrijven
AMK werkt al meer dan twee decennia nauw samen met Arburg als ontwikkelingspartner voor elektrische aandrijfsystemen. De samenwerking heeft in belangrijke mate bijgedragen aan het succesverhaal van de elektrische Allrounder spuitgietmachines, aldus Arburg, en bestaat al sinds 1994. In 2001 werd de eerste elektrische serie machines, de Alldrive serie, geïntroduceerd. Sinds die tijd zijn de Allrounder A-machines grotendeels uitgerust met AMK-aandrijfcomponenten.
In de afgelopen vijf decennia heeft AMK zich ontwikkeld van een motorfabrikant tot een systeemleverancier. De AMK Groep is verdeeld in twee divisies. De productportfolio van de divisie Drives & Automation omvat motoren, gecentraliseerde en gedecentraliseerde aandrijfoplossingen en besturingssystemen. De divisie Automotive van AMK Automotive GmbH & Co. KG produceert onderdelen zoals luchtveringscompressoren, luchtveringssystemen en stuurbekrachtigingsaandrijvingen. In 2016 werd het familiebedrijf uit Zuid-Duitsland verkocht aan de Chinese investeerder Zhongding Holding Europe GmbH.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb